19.1 C
Sibiu
sâmbătă, aprilie 13, 2024

Gaz Metan va ieși din insolvență până la 1 iulie 2019

Cele mai citite

Peste doar câteva săptămâni, clubul Gaz Metan Mediaș va ieși din insolvență. Anunțul a fost făcut joi de președintele clubului, Ioan Mărginean, într-o conferință de presă.
 
Cu banii plătiți de FCSB pentru transferul lui Darius Olaru, respectiv 600.000 de euro, Gaz Metan poate achita suma rămasă pentru ieșirea din insolvență, respectiv aproape 1,5 milioane de lei. Potrivit unor estimări, suma va fi achitată în următoarele săptămâni, iar Gaz Metan va ieși din insolvență până la data de 1 iulie.
În luna octombrie a anului 2016, clubul Gaz Metan a solicitat intrarea în procedura de insolvență, cerere acceptată de judecătorii Tribunalului Sibiu. Cea mai mare datorie a clubului Gaz Metan a fost către bugetul statului, de 3,3 milioane de euro. Falimentul clubului a fost cerut înca din luna mai 2014, când şase baschetbaliști și antrenorul de atunci, Marcel Țenter, au reclamat datorii totale de 200.000 de euro.
„Ne-am adresat judecătorului sindic de la Sibiu, Judecătoria Sibiu a înlocuit administratorul judiciar și acum mergem pe mâna și cunoștințele doamnei Rădulescu care, spre surprinderea mea, în câteva zile, a redresat situația și ne-a aprobat lucrurile urgente, cum ar fi deplasările sau operațiile jucătorilor, pentru că am avut câțiva jcători care erau accidentați grav și trebuiau operați.
Sperăm ca săptămâna viitoare să plătim datoriile curente. De asemenea, au fost achitate salariile către jucători și practic nu mai avea decât să demarăm prin Comitetul Creditorilor care a fost convocat să voteze, ieșirea clubului din insolvență. Această ieșire din insolvență înseamnă două operațiuni mari și late: prima dintre ele este plătim tot ce înseamnă datorii curente și a doua să pătim tot ce mai avem pe plan.
Este vorba despre o sumă foarte mică, 1.478.000 de lei, achitabilă în două tranșe, în octimbrie anul acesta și ianuarie 2020. Noi acum avem banii prin transferul lui Darius Olaru și vom achita aceste datorii”, a spus Ioan Mărginean.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Lansarea candidaților PNL Sibiu la alegerile locale. Show-electoral și propagandă liberală

Cosmin PALPNL Sibiu și-a lansat candidații pentru alegerile locale din 9 iunie, vineri seara, la Redal Expo.Raluca Turcan, președintele...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect