25.2 C
Sibiu
joi, iulie 7, 2022

Lea şi Leona, pe skiuri spre succes

Cele mai citite
banner continental
banner continental
banner continental
banner continental

 

Lea Trifu, Leona Trifu, ski, concursuri ski, Austria, locul III Austria, surori 

Când Lea Alexandra (12 ani) şi Leona Isabelle (9 ani) Trifu urcă pe skiuri, pârtia le aparţine în totalitate. Sunt două skioare extrem de tinere, însă cu ambiţii mari. Nenumăratele concursuri câştigate în ţară, dar şi rezultatele frumoase obţinute în străinătate sunt dovada clară că fetele dau tot ce au mai bun şi că viitorul lor în sporturile de iarnă va fi unul de excepţie.

 Născute în primul rând într-o familie de iubitori ai sporturilor de iarnă şi în al doilea rând în Montreal, Canada, o zonă frumoasă pentru astfel de sporturi, Lea şi Leona sunt astăzi mândria părinţilor, a antrenoarei şi a noastră, a sibienilor. Amblele fete s-au urcat pe skiuri când aveau 3 ani, dar în contexte diferite. Lea a încercat pârtia Babaloo, de lângă Montreal. I-a plăcut foarte mult şi a început să participe la concursuri. Iniţial ieşea pe ultimele locuri, însă nu prea conta, savura fiecare minut la cote înalte. Îi plăcea faptul că erau mulţi copii, iar skiatul la nebunie. Când Leona a împlinit 3 ani, şi-a văzut sora participând la concursuri şi a vrut să încerce. Dragostea pentru skiat o avea în sânge, a fost nevoie doar de clicul care a declanşat-o. În momentul în care s-a întâmplat, totul s-a transformat în pasiune. „În multă muncă şi pasiune, dar şi într-o mare satisfacţie atunci când rezultatele au început să apară”, spune Leona. 

Treptat, fetele au început să practice skiatul la nivel de performanţă, iar rezultatele lor sunt grăitoare. Au nenumărate podiumuri cucerite pe prima poziţie în concursurile la care participă. Lea consideră că cele mai bune rezultate ale ei au fost obţinute anul acesta prin cele trei locuri 3 la Campionatul Naţional de la Azuga. Leona cataloghează cel mai bun rezultat obţinut tot un loc 3, obţinut anul acesta, însă la Kiddstrophy 2013, cel mai important concurs de copii din Austria şi, de asemenea, consideră a fi o mare performanţă rezultatele de la Cupa Speranţelor din Sibiu unde a reuşit să obţină la toate etapele cel mai bun timp. Pentru Lea skiatul este un sport care: „Chiar dacă prezintă anumite riscuri şi este un sport greu, ce necesită multă atenţie, gândire şi capacitate fizică, reprezintă o parte din mine. Am făcut multe sacrificii, dar adrenalina şi satisfacţia de a fi pe podium merită toate eforturile”. Leona spune că, „La start sunt motivată de dorinţa de a fi campioană. Îmi doresc la fiecare concurs să reuşesc cea mai bună manşă de antrenament, cum spune Anda, antrenoarea mea”. 

 Visează la Franţa şi Canada

 Chiar dacă sunt extrem de tinere, fetele au sacrificat multe, pentru a putea obţine performanţă. Au sacrificat timpul liber, aniversările prietenilor, televizorul, calculatorul, distracţiile, iar de cele mai multe ori s-au ales cu o mulţime de vânătăi de la antrenamente, însă îşi iubesc mult sportul, iar când ajung pe podium uită de toate. Dacă Leona este mai mereu motivată de dorinţa de a fi campioană, Lea vânează cele mai bune clasări în competiţiile la care participă. Atunci când vine vorba să se caracterizeze o fac cu maximă afecţiune. Lea spune că „Leona este sora mea, este foarte ambiţioasă şi, cel mai important lucru este că mă încurajează înainte de fiecare concurs”. Leona spune că: „Eu cred că Lea este o soră bună, draguţă şi ambiţioasă. Schiază foarte bine, are note bune la şcoală  şi este întotdeauna lângă mine. Am învăţat multe de la ea”. 

Pe perioada verii fetele nu iau pauză, ci continuă antrenamentele „pe uscat”, cum spun ele. Merg cu bicicletele, cu rolele şi în parc, unde fac antrenamente specifice. Lea este mereu încântată să meargă la bazin, la tenis şi să se dea cu motorul, iar Leona ia cursuri de judo. Cu toată agitaţia dată de practicarea performanţei, fetele se bucură de cele mai bune prietene ale lor. De Lea a fost mereu aproape Adela Georgescu, colega ei de bancă, olimpică la matematică, iar Leona o are pe Anita Matiş, o fostă colegă şi vecină, ca cea mai bună prietenă. Viitorul mai are timp să se contureze pentru fete şi dacă Lea nu-l vede fără skiuri, Leona abia aşteaptă să împlinească vârsta care îi permite să concureze la Campionatul Naţional. Până atunci însă, se antrenează intens pentru concursul din Austria de anul viitor, unde îşi doreşte locul 1. 

Ca sportive care se respectă, au deja un vis. Lea îşi doreşte foarte mult să skieze la Val Disere, în Franţa, iar Leona îşi propune să ajungă la concursul de la Whisler, Canada.

 Biografie Leona Isabelle

Data naşterii: 2 iunie 2003, în Montreal, Canada 

Studii: Colegiul Octavian Goga Sibiu, clasa a-IV-a la doamna învăţătoare 

Elisabeta Lupu 

Concurează pentru: Ski Racing Club Sibiu 

 

Biografie Lea Alexandra

Data naşteri: 8 iunie 2000, în Montreal, Canada 

Studii: Şcoala Regina Maria din Sibiu

Concurează pentru: Ski Racing Club Sibiu

 Palmares Lea Alexandra

2008 – Loc I – Cupa Speranţelor (Sibiu) şi Cupa PDL  (Sibiu)

2009 – Loc I – Cupa  Speranţelor (Sibiu), Cupa Şoimii (Sibiu) şi  Loc III – Cupa CSS Sinaia

2010 – Loc I – Cupa Comexim (Straja) şi Loc III – Cupa Carpaţi Sinaia

2011 – Loc I – Cupa Rossignol, Cupa Speranţelor (Sibiu) 

2012 – Loc I – Cupa Arena Copiilor (Sibiu), Loc III – Cupa CSS Baia Sprie şi Cupa Copii Predealului

2013 –  Loc I – Cupa Trecătoarea Lupilor, Cupa Arena Copiilor (Sibiu), Cupa Comexim (Straja), Locul III la Capionatul Naţional, la toate cele 3 probe, Locul VI la concursul din Austria.

Palmares Leona Isabelle

2008 – Loc I – Cupa Speranţelor (Sibiu) şi Cupa Iepuraşul (Parâng) 

2009 – Loc I – Cupa Speranţelor (Sibiu), Cupa Şoimii (Sibiu) şi Cupa CSS Sinaia 

2010 – Loc I – Cupa Piticot (Parâng), Cupa Comexim (Straja) 

2011 – Loc I – Cupa Comexim, Cupa Hervis, Loc III – Cupa Carpaţi Sinaia 

2012 – Loc I – Cupa Consulatului Austriei (Sibiu), Cupa Braşovia, Cupa Speranţelor 

(Sibiu), Locul VI la concursul din Austria. 

2013 – Loc I – Cupa Speranţelor(Sibiu), Cupa Consulatului Austriei, Cupa Arena 

Copiilor (Sibiu), Locul III la concursul din Austria.

 

„Lea este o sportivă motivată, ordonată, atentă şi foarte bună pe partea de tehnică. Munceşte foarte mult. Leona are un caracter puternic şi este motivată de victorie. Ar face orice să câştige. Pot spune că are profilul unei campioane.  Ca surori, în comun au dragostea pentru ski, în rest sunt la poli opuşi. Total diferite, dar sunt mândră de amândouă, de rezultatele pe care le-au obţinut anul acesta”, Anda Tioc, antrenor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Anunț APM pentru K&K Investment

SC K&K INVESTMENT SRL, titular al proiectului “Ansamblu comercial si spatii pentru servicii, construire cladiri comerciale si pentru servicii...
spot_img

Știri pe același subiect