19.1 C
Sibiu
sâmbătă, mai 18, 2024

Mai multi sibieni, la Memorialului Werner Hirschvogel

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Mai multi sibieni au fost implicati in derularea celei de-a IV-a etape a Campionatului National de Viteza in Coasta, derulată la Reșița, pe binecunoscutul traseu de pe Valea Domanului. Sibienii au făcut parte atât din staff-ul de organizare, cât și din rândul piloților participanți.

Publicitate

Pregatita de ACS VSS Racing Timisoara, etapa s-a desfasurat cu sprijinul real al sibienilor (Director Sportiv  – sibianul George Parcalaboiu si echipa de arbitri din cadrul colegiului sibian, supravegheata atent de catre pesedintele Comisiei Centrale de Arbitri, sibianul Rares Florescu). 

Publicitate

In organizare si desfasurare s-a implicat din partea federatiei Directorul Sportiv FRAS, Utu Badiu, tot sibian.

Publicitate

Daca pilotul sibian Gheorghe Badea (pe Citroen C2 GT) s-a prezentat la Resita pentru a-si apara primul loc din cadrul clasei 1 de la CNCV 2, echipa ACS Pro Drive Sibiu a debutat in cadrul CNVC 2 cu trei piloti implicati in cadrul Proiectului “Participarea pilotilor sibieni, legitimati la ACS Pro Drive Sibiu, la diversele competitii sportive automobilistice cu caracter international sau national care se desfasoara la Sibiu in anul 2017”, din cadrul Agendei Sportive a Primariei Municipiului Sibiu.

Etapa care poarta numele marelui sportiv resitean Werner Hirschvogel (multicampion la motociclism si automobilism), a avut un traseu deosebit de complex si selectiv, pe masura pasiunii si dragostei pentru motorsport dovedita de resiteni.

Daca in CNVC prezenta a toata “floarea cea vestita” era cunoscuta si asteptata, lista in cadrul CNCV 2 a fost completata cu o serie de piloti locali foarte valorosi. Ca dovada sta faptul ca in cadrul CNCV 2 a castigat ambele editii resiteanul Cosmin Gruba (fiul pilotului Dan Gruba) pe o masina deosebit de bine pregatita (Golf Kit Car), cu care s-ar fi clasificat pe locul 14 la general in “campionatul mare” si pe podium la doua roti motrice.

In Campionatul mare (CNVC editia 2017) au castigat primele trei locuri Andrei Dumitrescu, Bogdan Cuzma si Paul Andronic.

La CNVC 2, Gheorghe Badea si-a aparat cu succes locul I la clasa din campionat, iar pilotii de la ACS Pro Drive Sibiu au debutat cu succes, obtinand cele mai bune rezultate la etapa VIII de a doua zi, in care cel mai tanar component al echipei, Bogdan Gligor (locul 7), a reusit sa se desprinda cu 12 sutimi de secunda de de veteranul Dan Niristeanu (locul 8). Paul Silaghi a ocupat la final locul 9.

De mentionat este intre anii 1982 si 1985 (anii de glorie ai lui Werner Hirschvogel in automobilism) la concursurile de coasta si viteza pe circuit stradal de la Resita a participat regulat si actualul veteran din cadrul Pro Drive Sibiu, Dan Niristeanu, care a avut acum ocazia sa se reintalneasca cu fica marelui pilot Werner Hirschvogel, Conny Hirschvogel, cea care la festivitatea de premiere a inmanat castigatorului Cupa Memorial.

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

Turnul Sfatului NU va putea fi vizitat de Noaptea Muzeelor. Vântul puternic a făcut probleme

Turnul Sfatului a fost închis de autorități și nu va putea fi vizitat, sâmbătă, atunci când se organizează Noaptea...

Locuri de muncă

spot_img

Știri pe același subiect