13.3 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

Mario Gotze va părăsi pe Borussia Dortmund

Cele mai citite

Mario Gotze se va despărți de Borussia Dortmund în această vară. Fostul campion mondial și multiplu câștigător al Bundesligii cu BVB și Bayern Munchen își va termina a doua sa perioadă în tricoul echipei la care a petrecut 16 ani, opt la juniori și opt la seniori. Gotze a fost unul din cei mai importanți jucători ai Borussiei în secolul XXI.
Mario Gotze nu va mai continua la Dortmund din această vară. Anunțul a fost făcut de cei de la Borussia. ”Ne vom despărți de Mario în această vară. A fost o decizie reciprocă. Mario este om extraordinar”, a spus pentru Sky Germany, Michael Zorc, directorul celor de la Borussia Dortmund.
Mario Gotze a ajuns la Borussia Dortmund în 2001 și până în 2009 s-a pregătit cu juniorii. De atunci, el a fost adus la echipa mare de Jurgen Klopp și a obținut două titluri cu formația sa favorită, plus a ajuns în finala Uefa Champions League 2013 contra lui Bayern Munchen. Bavarezii au câștigat acel trofeu, iar Gotze a ajuns la Munchen sub comanda lui Pep Guardiola. Primul sezon a fost bun și a fost încheiat cu finalul perioadei de aur a fotbalistului: Cupa Mondială din 2014. Gotze a fost extraordinar în competiție, el marcând golul decisiv în finala cu Argentina și aducând trofeul Germaniei. După aceea Cupă Mondială, a urmat decăderea pentru fotbalistul care era văzut drept al 3-lea jucător al Planetei atunci, după Messi și Ronaldo. Gotze nu a mai fost același. Deși a cucerit 3 titluri și două cupe alături de Bayern el a revenit la Dortmund în 2016, iar timp de 4 ani nu a mai reușit să revină la forma din trecut.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

FOTO/ULTIMA ORĂ: La un pas de catastrofă. Explozie puternică la Rafinăria Petromidia

O explozie neurmată de incendiu a avut loc, vineri dimineața, la Rafinăria Petromidia, cu degajări foarte mari de fum....
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect