11.3 C
Sibiu
luni, mai 13, 2024

Medieşanul component al naţionalei României U18, Darius Olaru : „Cu fiecare evoluție pe care o am simt că mi se împlinește visul sa devin fotbalist”

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Darius Olaru Gaz MetanDarius Olaru se numără printre tinerii fotbalişti români de urmărit în prezent şi mai ales în anii ce vor urma. La numai 17 ani, fotbalistul lui Gaz Metan Mediaş este printre promisiunile alb-negrilor pentru viitor. El a jucat deja minute bune în tricoul formaţiei de pe Târnava Mare, având şapte meciuri ca şi titular, 2 din postura de rezervă şi peste 600 de minute în campionat. Timp în care a marcat două goluri pentru medieşeni, în victoria Gazului cu Metalul Reşiţa (30 oct., scor 3-0) şi UTA Arad (15 noi., scor 3-1). Am făcut un interviu cu mijlocaşul component al naţionalei de fotbal a României Under 18 despre cum a fost sezonul acesta pentru el.
REPORTER : Antrenamentele, partea fizică şi tehnică diferă la seniori faţă de juniori. Cum a fost trecerea la prima echipă?
Darius Olaru :
Trecerea la prima echipă a fost un pas important pentru mine. Deși, a fost dificil, şi chiar dacă antrenamentele sunt mai solicitante la echipa mare, am trecut cu ușurință peste perioada de acomodare. Colegii mei m-au ajutat ca să mă integrez.
R : Care sunt cele mai importante lucruri pe care le-ai învăţat de la jucătorii cu experienţă din lotul Gazului?
DL :
De la colegii mei mai experimentați am învățat ca trebuie sa lupt până în ultimul moment. Până în minutul 90, ca să obțin victoria. De altfel, am mai învățat cât de importantă este pregătirea fizica pentru a avea o evoluție bună în timpul jocului.
R : Tu şi Iulian Cristea sunteţi două exemple de tineri care au jucat pentru echipa mare. Cum este să ştiţi că aveţi şanse să jucaţi la prima echipă?
DL :
Este o șansă pentru noi de care vom profita la maximum. Ne vom pregăti suficient ca să nu dezamăgim.


R : Anul acesta ai fost convocat la echipa naţională a României Under 18. Ce a însemnat acel lucru pentru tine şi cum a fost experienţa dublei cu Moldova?
DL :
Meciurile pe care le-am jucat cu tricoul naționalei pe mine îmi clădesc experiența pe care o voi avea ca jucător profesionist de fotbal. A fost o onoare pentru mine sa fac parte din selecționata noastră si aștept să mai fiu convocat.
R : Cum este experienţa jocurilor în Liga a II-a şi a golurilor marcate pentru Gazu?
DL :
Cu fiecare evoluție pe care o am simt că mi se împlinește visul sa devin fotbalist. Golurile marcate şi jocurile făcute în tricoul Gazului Metan nu fac decât să contribuie la îndeplinirea visului meu.
R : Gaz Metan este pe primul loc şi se luptă la promovare. Cum vezi acest sezon?
DL :
Sunt convins că ne vom îndeplini obiectivul. Între timp sper să fac mari progrese pentru a-mi putea asigura un loc în prima echipă.
R : Care sunt cele mai frumoase momente din anul acesta pentru tine?
DL :
Cele mai frumoase momente din anul aceste sunt următoarele : primul meci oficial în tricoul Gazului Metan (n.r. meciul tur de la Arad cu UTA) şi vestea convocării la echipa națională a României cu tot ce presupune acest lucru.
Data naşterii : 3 martie 1988
Şcoala : Liceul Teoretic Axente Sever, Mediaş, profil Ştiinţe Naturale

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

Transilvania Tattoo Expo oferă în premieră un spectacol în cadrul FITS

Transilvania Tattoo Expo a adus o surpriză deosebită în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.Cinci artiști din...

Locuri de muncă

spot_img

Știri pe același subiect