13.1 C
Sibiu
duminică, septembrie 25, 2022

Ovidiu Iulian Butoeru, rugbystul de naţională

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Ovidiu Butoeru, rugby, echipa nationala, jucator, romania, CSO Pantelimon

banner

 

Ovidiu Iulian Butoeru este un tânăr ambiţios, iubitor de rugby. Condus de pasiunea pentru acest sport, de-a lungul timpului şi-a demonstrat calităţile demne de echipa naţională. A evoluat iniţial pentru Clubul Şcolar Sportiv Şoimii Sibiu, însă a ajuns în prezent să fie jucător al Echipei Naţionale a României (sub 18 ani), dar şi al clubului bucureştean CSO Pantelimon. Clubul la care evoluează Ovidiu este unul de referinţă în istoria rugbyului românesc, fiind ani la rând, consecutiv, campion naţional.

Pentru Ovidiu, totul a început în urmă cu aproape 6 ani, când, la insistenţele bunului său prieten, Adrian Ilie, a fost invitat la terenul de Rugby din Sibiu. Trebuia să-şi demonstreze că poate practica un sport bărbătesc. „De la primul pas făcut pe teren nu am mai putut să renunţ la acest sport”, spune tânărul rugbyst. Pasionat în ceea ce face, dar înzestrat şi cu calităţi care se pliază perfect pe cerinţele acestui sport, evoluţia lui Ovidiu a venit de la sine. A început la CSS Şoimii Sibiu, după care a fost împrumutat de CSS Viitorul Cluj, iar în acest sezon a fost transferat la Clubul Sportiv Orăşenesc Pantelimon, unde evoluează şi în momentul da faţă. De asemenea, Ovidiu evoluează la Echipa Naţională de Rugby a României, categoria sub 18 ani. „Pentru mine, acest sport a ajuns, de la stadiul de hobby, la un mod de viaţă. De aproximativ doi ani evoluez pentru echipa naţională, lucru datorat unei munci susţinute şi unor sacrificii făcute pentru a satisface o mare dorinţă”. Pentru atingerea acestui scop, Ovidiu a renunţat la timpul liber, pe care l-a înlocuit cu două antrenamente pe zi (unul de tehnică şi unul de pregătire fizică), dar şi la siguranţa căminului său, plecând de lângă cei dragi, la Bucureşti. Plecat pe acest drum, are ambiţii pe care va face orice să le atingă. Printre ele se numără şi dorinţa de a evolua într-un campionat de top din Europa. În carieră îl are ca model pe neozeelandezul Daniel Carter, care excelează pe postul de mijlocaş la deschidere, acelaşi post pe care evoluează şi Ovidiu. 

Mândru de sportul său

Ovidiu este un tânăr sportiv ambiţios, optimist şi sociabil, care, pe lângă sportul pe care-l practică, îndăgeşte şi călătoriile, înotul şi cam tot ce presupune mişcare. Iubeşte rugbyul şi consideră că are motive de mândrie. „Acest sport nu este la fel de popular în ţara noastră precum fotbalul, dar, spre deosebire de fotbal, noi ne putem mândri cu faptul că nu am lipsit de la nici o Cupă Mondială şi avem şanse mari să ne calificăm şi la cea din Anglia, din anul 2015. Cred că dacă s-ar insista puţin mai mult pe plan financiar, s-ar obţine mari performanţe pentru această ţară”. „All Blacks” din Noua Zeelandă este echipa lui de suflet, filmul preferat este „Forever Strong”, în regia lui Ryan Little, avându-l în rol principal pe Sean Faris, iar în domeniul culinar preferă pizza. Ce le spune tinerilor? „Să vină cu mare plăcere să facă mişcare, iar dacă vor să opteze pentru rugby, să o facă dând dovadă de o ambiţie puternică, dăruire totală şi mult curaj”. Ovidiu le este recunoscător, pentru tot sprijinul acordat, antrenorilor din Sibiu, Călin Fugigi şi Emil Sârbu, precum şi antrenorului său actual de la CSO Pantelimon, Ştefan Dulgheru.

 

 

Biografie 

Data naşterii: 23.02.1995 

Studii: Liceul „Cezar Nicolau”, clasa a XI-a

Este legitimet de Clubul Sportiv Orăşenesc Pantelimon

 

 „Ovidiu este un copil foarte bun, atât din punct de vedere al calităţilor sportive, cât şi ca elev de liceu. Are toate considerentele pentru a ajunge departe în acest sport. Este ascultător, cuminte, îşi dă toată silinţa la antrenamente. Din acest moment, totul depinde de el, pentru că îţi trebuie foarte multă muncă să ajungi un jucător de calibru. Talent are, calităţi necesare acestui sport are, îi trebuie doar muncă, multă muncă, pentru a le cultiva. În câteva cuvinte, este un copil apreciat”, antrenor emerit Stelian Dumitru (zis Cioc), preşedintele CSO Pantelimon.

 

 

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
- Produs în Sibiu- campaniespot_img
Ultimele știri

Ministrul Muncii: Contextul economic și social impun o măsură de majorare a salariului minim

Contextul economic şi social impun o măsură de majorare a salariului minim, pentru că în România nu se poate...
spot_img

Știri pe același subiect