5.1 C
Sibiu
vineri, aprilie 19, 2024

Râu Sadului este gazda concursului Burduf Challenge

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

Hai să salvăm brânza de munte și anul acesta, te așteptăm la Burduf Challenge în Râu Sadului

Cu acest îndemn la susținerea produselor locale sperăm să atragem și în 2022 un public cât mai numeros și variat care să viziteze Râu Sadului în data de 9 iulie. Evenimentul reunește sub aceeași umbrelă mai multe activități care se adresează atât celor activi fizic dar și celor care vor să guste specialitățile locale în plin sezon al burdufului de munte, proaspăt coborât de la stânele din Munții Lotrului.

Tara Colibelor


Programul nostru cuprinde:
ora 08:00 Burduf Challenge: un concurs de alergare montană de 14 km organizat pe trasee de drumeție marcate în zona alpină a Munților Cindrel. Concursul începe la ora 08:00 din centrul comunei și are ca premii câte un burduf de 1 kg produs de familia Cerciu. Detalii și înscrieri pe:  https://experiences.mytransylvania.ro/burduf-challenge/
ora 09:00 – 17:00 Târg al producătorilor locali: în curtea căminului cultural cei din sat își vor expune și vinde produsele locale. De la brânză la dulcețuri de fructe de pădure, tot ce e local, se va găsi pe tarabele celor din sat. Parcarea se face în curtea școlii, aflată cu 100 m înainte pe partea stângă a străzii principale.
ora 10:00 ateliere pentru copii: celor mici, le propunem un tur ca să aflăm cum se produc specialitățile locale? Fie că e vorba de brânză sau miere, atelierele pentru copii sunt concepute pentru elevi între 7 și 14 ani. Ulterior atelierelor este organizată și o drumeție cu un biolog pe tema foraging. Înscrierile se fac prin e-mail la adresa contact@mytransylvania.ro iar plecarea este la ora 10:00 din curtea căminului cultural.
ora 10:00 vizită la moara veche din sat: pentru cei pasionați de arhitectură locală, dezvoltarea comunităților locale și specific rural, propunem un mic tur al satului în care trecutul său ne deschide perspective noi spre viitor. Prezentarea proiectului Țara Colibelor și a viitoarelor inițiative în jurul acestui demers. Înscrierile se fac prin e-mail la adresa contact@mytransylvania.ro iar plecarea este la ora 10:00 din curtea căminului cultural.
ora 11:00 Transilvanian Brunch în curtea unei gospodării: gastronomia locală se prezintă gurmanzilor. Înscrierea și achiziționarea biletelor se face prin www.eat-local.ro

Evenimentul este organizat în cadrul programului “ȚARA COLIBELOR” de Primăria Râu Sadului împreună cu Asociația My Transylvania și este co-finanțat de Consiliul Județean Sibiu prin Agenda Culturală 2022 și PROFI prin programul Creștem Comunități.

Burduf Challenge
Produs in Sibiu
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Avertisment: Țepele continuă la telefon. „Vă sună Ionescu Alexandru”

Directoratul Național de Securitate Cibernetică a atras atenția, joi, că tentativa de fraudă în care apelanții se dau angajați...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect