17.6 C
Sibiu
duminică, aprilie 28, 2024

Românii au cucerit podiumul la Transylvania Horse Show 2015

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Aur pentru călăreții români la cea de-a cincea ediție a competiției ecvestre Transylvania Horse Show. Ediția din acest an a găzduit trei tipuri de competiții: Concurs Complet Internaţional (CCI*), Concurs Complet – categoria Novici și Pre Novici şi Concursului Internaţional Universitar – Cupa Naţiunilor pentru Studenţi (AIEC Student Riders Nation Cup – România 2015), organizat în colaborare cu Association International des Etudiants Cavaliers (AIEC).
Călin Nemeş a câștigat, cu un punctaj maxim de 67,9, medalia de aur la CCI 1*, cu calul Eros. Locul doi la această categorie, la o diferență de 27,80 puncte, a fost ocupat de Viorel Bubău, cu calul Rustic. „La această disciplină de Probă Completă concurenții profesioniști au avut de parcurs 3 probe: dresaj, obstacole și cross-country. Pentru a fi în clasament, cuplul cal-călăreț trebuie să parcurgă integral toate cele 3 probe. Câștigător este declarat cuplul care, după cele 3 probe de concurs, a acumulat cele mai puține puncte de penalizare. Conform regulamentului internațional, un călăreț poate participa la acestă disciplină de Concurs Complet cu maxim 3 cai cu condiția să parcurgă integral toate cele 3 probe”, spun organizatorii.
Concurs Complet – categoria Novici, Pre Novici şi Pre Novici Copii
La categoria Novici, medalia de aur a fost câştigată tot de Călin Nemeş care, la această clasă, a făcut echipă cu calul Funny Flight. Locul doi a fost câştigat de Orsolya Juhasz și calul Romantic Boy iar locul trei de Monica Zăgan cu calul Avalanche. La Pre Novici pe prima poziție s-a aflat Adrian Gherghina, cu Epic, urmată de SandraTakacs, cu Kira și Valentin Mihalcea, cu Aspen. În cele din urmă, la categoria Pre Novici Copii, pe podium s-a urcat Timea Kovacs, cu calul Yavrum.
Echipa României a câştigat Cupa Naţiunilor pentru Studenţi la Concursul Internaţional Universitar (AIEC Student Riders Nation Cup – România 2015)
Aurul a fost câștigat, pentru prima dată, de echipa României formată din călăreții Cristian Ceauşescu, Raul Ilioi and Bogdan Leonte. Argintul a revenit echipei de studenţi din Germania iar bronzul echipei Austriei.
La individual, medalia de aur a fost câștigată de studenta Katharina Wilding din Austria. Medalia de argint a fost primită de către Kaeye Anne din Belgia iar bronzul i-a revenit studentei germane, Alexandra von der Leyen. De asemenea, Transylvania Horse Show a primit premiul „Concursul anului” pentru ediţiile 2011, 2012 şi 2014 din partea AIEC (Association Internationale des Etudiants Cavaliers), cea mai mare asociaţie de acest gen din lume. La această secţiune studenţi din toată lumea au concurat la 2 probe: dresaj şi sărituri obstacole.
Transylvania Horse Show s-a desfășurat în satul Prod, comuna Hoghilag. Conform organizatorilor, la eveniment au fost prezenți peste 4000 de oameni.
Concursul a fost organizat în colaborare cu Federația Ecvestră Română (FER) și Federația Ecvestră Internațională (FEI).

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

Ce înseamnă să fii bezmetic

Conform DEX-ului (pentru necunoscători, Dicţionarul Explicativ al Limbii Române) cuvântul este un adjectiv şi înseamnă „fără rost”, „ fără...

Locuri de muncă

spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect