12.3 C
Sibiu
duminică, mai 19, 2024

90 de piloți la Cupa Mediașului la Viteză în Coastă

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Primăria Municipiului Mediaș și Clubul Auto Blic Brașov vor organiza a șasea etapă din Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop 2019 în perioada 3-4 august la Mediaș, pe Hula Baznei. Prin intermediul acestei competiții, orașul revine după câteva decenii în elita automobilismului românesc.
În acest weekend, aproximativ 90 piloți vor concura pe Hula Baznei. Cupa Mediașului TOTAL reînvie o competiție tradițională care se desfășoară pentru Campionatul Național de Viteză în Coastă al României din anii `60. Legendarul campion român, venerabilul Marin Dumitrescu a câștigat câteva sezoane Cupa Hula Baznei, o cursă despre care păstrează și azi amintiri frumoase.
“Mă bucur și totodată vă felicit pe toți cei care ați readus campionatul de coastă pe dealul Hula Baznei. Întotdeauna m-am simțit foarte bine la Mediaș. În 1968 am câștigat cursa de acolo, chiar în anul când am ieșit campion național la viteză în coastă participând la cursă având fracturate două degete de la o mână. Sper din toată inima ca nepotul meu, Silviu Dumitrescu, să obțină un rezultat bun la Mediaș. Urez succes tuturor! Să aveți un eveniment frumos”, a fost mesajul lui Marin Dumitrescu.
Pentru continuarea tradiției, nepotul lui Marin, Silviu Dumitrescu, va lua startul după mai bine de 45 de ani, pe același traseu unde bunicul făcea performanțele anilor `60. Printre concurenți vor participa sportivi bulgari cu un Audi S1 și un Subaru Impreza WRC, dar și cunoscuții Mihai Leu cu Ferrari 458, Silviu Dumitrescu cu un Osella PA 21, Costel Cășuneanu cu Skoda Fabia R5 și pilotul Lucien Hora cu Lola B99/50.
După doi ani în care municipiul a găzduit doar competiții de Divizia a doua, anul acesta va avea loc o etapă din Campionatul național Divizia 1. Competiția are loc sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv și este susținută de TOTAL România, în calitate de partener principal.

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ: Cutremur produs sâmbătă seara în România

Un cutremur cu magnitudinea 2,9 s-a produs sâmbătă seara în România, la ora 20:20, anunță Institutul pentru Fizica Pământului.Seismul...

Locuri de muncă

spot_img

Știri pe același subiect