27.3 C
Sibiu
vineri, august 12, 2022

Sprijină sau nu Primăria Sibiu clubul sportiv FC Hermannstadt? Dani Coman: „N-avem sprijin din partea nimănui!”

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Primăria Sibiu aduce clarificări după ce Dani Coman, președintele lui FC Hermannstadt, a avut un discurs dur la adresa autorităților din Sibiu, care nu susțin clubul din punct de vedere financiar.

La câteva minute după remiza nou-promovatei cu FC Botoșani, scor 1-1, Dani Coman a vorbit despre problemele financiare de la echipă și despre o posibilă părăsire a clubului.

banner

Potrivit Sport.ro, președintele clubului sportiv FC Hermannstadt, susține că nu are niciun sprijin financiar din partea autorităților sibiene: ”Dacă această echipă nu are pic de sprijin, nu există pic de interes de la nimeni din Sibiu, exceptând pe doamna Daniela Cîmpean, care ne-a ajutat cât a putut. N-avem sprijin din partea nimănui. Iau în calcul serios să plec de la Hermannstadt. Îmi doresc să fac performanță. Pentru asta am nevoie de jucători, antrenori, toată lumea să fie fericită și să fie plătită. Ultimul salariu l-au încasat în luna aprilie. Gândiți-vă cum vin jucătorii la antrenament.”

Ce răspunde Primăria Sibiu

Pe cealaltă parte, Primăria Sibiu aduce clarificări cu privire la sprijinul substanțial pe care administrația locală îl acordă clubului de drept privat FC Hermannstadt:

”Prin Agenda Sport a orașului, în baza Legii 350/2005, Primăria Sibiu finanțează anual Asociația Fotbal Club Hermannstadt, începând din 2016, imediat după înființarea acestei echipe.

Din finanțarea primită anual din fonduri publice, managementul echipei poate deconta următoarele tipuri de cheltuieli, cu condiția de a prezenta documente justificative, corect întocmite și semnate de către persoanele împuternicite din partea Clubului, precum și de administratorul judiciar:

● Transportul echipei în locațiile în care se joacă meciurile, precum și în cantonamente

● Cazarea echipei și a personalului tehnic, atât în cantonament, cât și în perioada desfășurării meciurilor, precum și cazarea managementului echipei, în perioada meciurilor

● Serviciile de servire a mesei, atât în perioadele de pregătire fizică, cât și cazul deplasărilor pentru acțiunile sportive și cheltuieli cu alimentația de efort în perioadele de pregătire fizică

● Închirierea facilităților necesare pentru desfășurarea meciurilor și pentru perioadele de pregătire fizică, cum ar fi: stadionul, nocturna, etc.

● Cheltuieli cu plata arbitrilor și medicilor

● Cheltuielile cu paza și serviciile medicale pe timpul desfășurării meciurilor

● Cheltuielile cu refacerea după efort, adică diverse tratamente de recuperare

● Cheltuieli medicale, adică asigurarea vizelor periodice pentru sportivi, testări (inclusiv COVID), vizite periodice la medici

● Cheltuielile cu materiale și echipamentul sportiv în limita a maxim 50.000 de lei.

● Premii pentru partidele câștigate de echipă

● Indemnizații în valoare de 720 de lei/persoană/lună, acordată fiecărui jucător și tehnician, cuantumul și acordarea acestora fiind reglementate de HG 1447/2007.

● Promovarea echipei, în limita a maxim 10.000 de lei.

● Taxe pentru înscrierea și participarea sportivilor în competiții

În acest sens, Primăria Sibiu a adus două exemple: anul 2021, când primăria a alocat din fonduri publice suma de 2.000.000 lei pentru echipa FC Hermannstadt, din care Asociația a putut justifica și deconta prin documentele depuse doar 1.770.000 lei.

Un alt exemplu este anul 2020 – marcat de pandemia COVID care a afectat desfășurarea competițiilor sportive – când municipalitatea a alocat către FC Hermannstadt un sprijin financiar special în cuantum de aproximativ 1.300.000 lei, în baza Legii 55/2020, suplimentar sumelor alocate prin Agenda Sport în valoare de 2.000.000 lei. Din totalul sumelor alocate, Asociația a decontat 2.685.000 de lei.

Singurele cheltuieli care NU pot fi decontate din sumele alocate din fonduri publice sunt cheltuielile salariale, pentru că legislația română și regulamentele europene nu permit acest lucru.

Astfel, Primăria Sibiu a fost și rămâne alături de echipa FC Hermannstadt pentru că ne dorim ca fotbalul sibian să fie bine reprezentat prin acest club sportiv, motiv pentru care pe de o parte finanțează aproape integral cheltuielile Clubului care nu sunt legate de salarii, iar pe de altă parte asigură infrastructura necesară, fiind aproape de finalizarea celei mai mari investiții a orașului din ultimii ani – modernizarea Stadionului Municipal Sibiu.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
- Produs în Sibiu- campaniespot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Piața imobiliară a crescut, iar prețul mediu de vânzare a locuințelor a trecut de pragul de 100.000 de euro

Locuințele din România au continuat să se scumpească în 2022, ajungând la niveluri ale prețurilor fără precedent, ca urmare...
spot_img

Știri pe același subiect