17.9 C
Sibiu
miercuri, iulie 9, 2025

ULBS campioană în faţa lui Belodedici şi Vlădoiu

Cele mai citite

banner
banner
banner

 

După 4 faze zonale şi un turneul final, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu a câştigat Campionatul Naţional Universitar de Fotbal în sală. Concursul hotărâtor a avut loc la în data de 21-24 mai în Sala Transilvania. Aici, cele mai bune 8 Universităţi din ţară s-au luptat pentru onoarea şi privilegiul de a fi numită campioană naţională de futsal şi învingătoare a ediţiei cu numărul III.

 

 

Acestea au fost Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea „Petru Maior” Târgu Mureş, Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Universitatea Politehnică Timişoara, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iaşi, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi, Universitatea Politehnică Bucureşti şi Academia de Ştiinţe Economice Bucureşti.
Competiţia a fost una extrem de echilibrată cu 3 zile de fotbal de mare calitate. A fost nevoie de peste 15 partide pentru a desemna câştigătoarea. Pentru a juca în Sala Sporturilor din Sibiu, cele 8 echipe participante au terminat în primele două locuri la etapele zonale de la Alba Iulia, Timişoara, Iaşi şi Bucureşti.

Aur după două medalii de bronz

Finala mare a fost la discreţia sibienilor. Ei s-au impus în faţa campioanei de anul trecut, Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” din Iaşi cu scorul de 3-1. Gazdele au câştigat ambele părţi, 1-0 şi 2-1. Partida a avut parte şi de reuşite de efect, primul gol al învingătorilor fiind după o fază superbă pornită de la o pasă în adâncime a portarului, deviere din prima şi finalizare perfectă. Nici moldovenii nu s-au lăsat mai jos, catapultând balonul în vinclu.
De cealaltă parte, finala mică a fost una plină de răsturnări de situaţie şi de mare tensiune. Fotbaliştii de la Universitatea „Petru Maior” din Târgu Mureş au trecut după loviturile de departajare de Academia de Ştiinţe Economice Bucureşti. La finalul timpului regulamentar de joc scorul a fost 3-3, iar în reprizele de prelungiri fiecare echipă a mai punctat o dată. La 11 metri, cele două formaţii au mers cap la cap în prima serie, dar cei din Tg.Mureş au fost mai precişi a şasea oară şi au terminat pe locul 3.

După ce la primele două participări, ULBS Sibiu a terminat ambele ediţiii pe locul 3, acum a reuşit să schimbe bronzul cu aurul. Ionuţ Frăţilă, Paul Gombar, Călin Trohin, Cătălin Ştef, Vasile Muţiu, Gabriel Dugulan, Mircea Popa, Mircea Risti, Radu Zaharia şi Paul Zaharia au fost jucătorii care au ridicat cupa deasupra capului şi care au urcat Sibiul pe primul loc. Ei au fost cei care au meritat toată gloria şi suportul publicului, care le-a fost tot timpul alături pe parcursul evenimentului.
La sfârşit, podiumul a fost neîncăpător cu reprezentanţii primelor 3 instituţii de învăţământ. Medaliaţii au primit diplome, tricouri şi cupa menită învingătorilor. Distincţiile au fost împărţite şi oferite sportivilor de către dl.Claudio Kifor (prorector al ULBS), Ioan Hămbăşan (preşedinte CSU Voinţa Sibiu), Miodrag Belodedici, Jean Vlădoiu şi Stefan Preda. Apoi s-a trecut la premiile individuale, loc unde Mureşul a fost rege. Alin Nealcoş a fost desemnat cel mai bun jucător şi golgheter al turneului având 8 goluri marcate. Coechipierul său, Răzvan Cătinean a fost recompensat cu titlu de cel mai bun portar, după ce a oprit foarte multe mingi ce s-au îndreptat spre poarta sa. Şi capitala a plecat fericită acasă, formaţia Academiei de Ştiinţe Economice Bucureşti a fost răsplătită cu trofeul fairplay. Premiile au fost acordate în urma voturilor arbitrilor, antrenorilor şi organizatorilor.

Meci Generaţia 94 vs Gloriile Sibiului

Spectacolul nu s-a oprit aici, în jur de 200 de spectatori au fost răsfăţaţi imediat cu 2 porţii de desert. Prima a venit datorită Majoretelor Râşnov, semifinalişti ai concursului „Românii au talent”. Aceştia au încântat sala cu câteva numere în aer foarte frumoase.

Cireşa de pe tort a fost oferită la final când au intrat vedetele. Timp de 40 de minute, membrii Generaţiei 94 au înfruntat Gloriile Sibiului într-un duel demonstrativ. Printre fotbaliştii s-au numărat Miodrag Belodedici, Jean Vlădoiu, Ştefan Preda, Dorin Zorincă şi Ovidiu Tîlvan de la România 1994, iar Adrian Demian, Lucian şi Florin Cotora, Dan Curtean, Sandu Boar, Ion Gheorghe, Nicolae Laurenţiu şi Lucian Burchel. au dat replica pentru oraşul de pe malul Cibinului. Unul din cei mai mari libero din istoria fotbalului şi de două ori câştigător al Ligii Campionilor cu cele două Steaua din Estul Europei, Miodrag Belodedici a mărturisit următoarele : „Ne bucurăm să vedem cum competiţia creşte de la an la an şi că putem pune umărul la dezvoltarea ei. Este o plăcere pentru noi să fim în rândul tinerilor.”

Lucrul cel mai îmbucurător a reprezentat faptul că peste 300 de studenţi din 5 oraşe diferite au fost angrenaţi în această perioadă. Ei au marcat aproximativ 350 de goluri în tot acest timp.

Adrian Socaciu (preşedintele Asociaţiei Student Sport) : „Competiţia din acest an s-a dovedit mai echilibrată ca niciodată, fapt care ne motivează să mergem mai departe şi, de ce nu, să speram la un campionat care să se desfăşoare pe sistemul tur-retur”

Com
petiţia a fost organizată de Asociaţia Student Sport. Ea a fost ajutată de sponsorii Federaţia Română de Fotbal, Federaţia Sportului Şcolar şi Universitar, Bergenbier, Qual Media, Fan Courier, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Consiliul Județean Sibiu, Casa de Cultură a Studenților din Sibiu care au contribuit decisiv la existenţa ei.      
                             
             

Publicitate
Cick
spot_img
Ultimele știri

O echipă completă dedicată sănătății tale

Într-o lume în care medicina evoluează rapid, Clinica Arcada din Sibiu rămâne un reper al profesionalismului, al tehnologiilor de...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect