7.3 C
Sibiu
miercuri, aprilie 17, 2024

VIDEO – Dani Troancă – Ne apropiem de Maratonul Internațional Sibiu – ce ne facem?

Cele mai citite

Ne-am întâlnit în parc cu Dani Troancă, antrenor de atletism și organizator al maratonului. 

Mai sunt câteva zile până când vine maratonul în orașul nostru și aș vrea să știu dacă e târziu să ne pregătim, sau ce ar trebui să facem.

Da, niciodată nu e târziu, acum să fim sinceri, cei care îți doresc rezultate bune au început pregătirea de foarte mult timp, noi la Clubul Sportiv Comunitar, mai exact, din octombrie anul trecut, dar pentru cei care fug la cursa de 5 km, cursa cea mai populară a noastră unde sunt aproape 3000 de înscriși mai este timp să ieșim un pic în parc, să ne plimbăm, să mai alergăm oleacă, să mai ne plimbăm, să nu ne obosim foarte tare. Fiindcă maratonul este apoape. Pentru un profesionist, aceste 2 săptămâni rămase până la maraton sunt un timp în care noi lăsăm mai jos volumul de kilometri și ne pregătim pentru cursă, ne păstrăm energia pentru cursă, doar tonifiem mușchii.

Ai vreo recomandare pentru următoarele 15, 16 zile, ce ar trebui să facă fiecare dintre noi?

Lumea să vină în parc și chiar dacă nu o să alerge în fiecare zi, să se plimbe, să dea tonus muscular mușchilor care vor fi folosiți în cadrul concursului, să facă mici pante, eventual chiar plimbări prin oraș pe traseul de 5 km care nu este deloc ușor și să se obișnuiască cu statul în picioare pentru că marea majoritate care aleargă la 5 km știm că unii chiar aleargă doar de Maratonul Internațional Sibiu și atât. Deci mai este timp.

Care ar fi echipamentul minim pe care ar trebui să-l aibă un alergător? Fie că sunt 5 km, sau 10, sau chiar mai mult?

Ideal ar fi să avem niște adidași în picioare pentru alergare, după care ne mai trebuie un șort de alergare; acum tot vine vara, avem un tricou de alergare, niște ochelari și bineînțeles dacă e soare, cum este acum, și o șapcă care să ne protejeze de soare. Acesta ar fi un minim. Dacă o să povestim odată despre ce înseamnă un echipament de alergare pentru profesioniști, pentru toate cele 4 anotimpuri, sunt mai multe de spus. Important este să avem adidașii, acesta este cel mai important și bineînțeles să venim cu drag, cu mult curaj la alergare fiindcă alergarea este dificilă și chiar aș încuraja oamenii să vină să încerce, iar dacă nu reușesc să se adapteze la alergare să meargă către sportul care le face plăcere. Nu e musai să alerge toată lumea.

Dar pentru cei care nu aleargă sau nu sunt implicați în maraton, ar putea cumva să vină pe traseu, să susțină?

Chiar îi rugăm. E ceea ce lipsește acestui maraton, implicarea civică a celor care nu participă direct. Noi suntem alergători, organizatori, voluntari, susținători și membri familiilor care sunt pe traseu. Dar într-un oraș care se respectă tot orașul reverberează cu acest eveniment. Avem zeci de mii de oameni din alte evenimente umăr la umăr pe traseu. Noi din păcate suntem doar alergătorii și voluntarii în marea majoritate a traseului și chiar avem nevoie de toți sibienii pentru că este un eveniment care a schimbat fața acestui oraș.

Ai o încurajare pentru participanți?

Totul depinde de mintea ta, asta zice experiența mea de alergător și celelalte sporturi pe care le-am făcut. Dacă îți dorești cu adevărat nimic nu este implosibil și chiar dacă o să fie durereos în momentul în care treci linia de sosire, ești un alt om

Link cu VIDEO

https://www.facebook.com/sibiusutalasuta/videos/785737213117521

Hai la Maraton!

Citește știrile pe www.sibiu100.ro

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Pr. Constantin Necula va fi sâmbătă la Sinaxa Educațională, de la Găbud (Alba)

SINAXA EDUCAȚIONALĂ, o comunitate a profesorilor care integrează valorile religioase creștin-ortodoxe și formarea caracterului moral al elevilor în procesul...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect