17.4 C
Sibiu
luni, martie 20, 2023

Cinci motive pentru a cumpăra iPhone 14 Plus

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

banner

Prezentarea noilor iPhone-uri a devenit un ritual obișnuit în fiecare an. Anul trecut, surpriza a fost iPhone 14 Plus. Un iPhone cu un ecran XXL de 6,7 inci, de aceeași dimensiune ca și iPhone Pro Max, dar cu un preț (ușor) mai accesibil. Este acesta iPhone-ul pe care să îl cumperi în 2023? S-ar putea. Și iată cinci motive pentru care ai putea fi tentat.

Un ecran foarte confortabil

Primul argument în favoarea iPhone 14 Plus este ecranul său. Cu o diagonală de 6,7 inci, oferă o dimensiune foarte confortabilă. Desigur, acest lucru poate fi în detrimentul aderenței (78x161x8 mm) sau al capacității de a îl strecura în buzunarul pantalonilor, dar, în utilizare, trebuie să recunoaștem că lectura este mai plăcută, este mai ușor să dai clic pe link-uri sau pe pictograme. În practică, acest lucru economisește până la 3 sau 4 rânduri suplimentare în Safari și în alte aplicații care pot utiliza setarea „dimensiune text”.

Așadar, da, ecranul iPhone 14 Plus nu are tehnologia ProMotion, adică frecvența adaptivă între 1 și 120 Hz a iPhone Pro. Contează cu adevărat? Unii ar susține că da. În practică, diferența este vizibilă atunci când treci de la un smartphone la altul, dar este rapid uitată ulterior. Ecranul OLED oferă, de asemenea, una dintre cele mai bune calități de afișare de pe piață. Luminozitate de peste 800 de nits, tehnologie TrueTone, spațiu de culoare P3 și culori respectate, precum și un ecran subțire, panoul Retina oferind o densitate de 458 de pixeli pe inch (1284×2778 px).

Până la două zile de autonomie

Noua formă mai mare a reprezentat pentru Apple o oportunitate de a exploata spațiul suplimentar disponibil pentru a integra o baterie mai mare. Și, prin urmare, oferă o autonomie mai bună. Acesta este cel de-al doilea avantaj al iPhone 14 Plus. Capacitatea sa de a rezista mai mult de o zi departe de orice sursă de alimentare îți oferă o zi fără griji, chiar și pentru utilizatorii intensivi care nu renunță niciodată la telefon. Cu o utilizare mai modestă, poți rezista cu ușurință două zile între încărcări. De exemplu, în timp ce iPhone 14 Pro termină ziua cu aproximativ 25-30%, iPhone 14 Plus se apropie de 50% din baterie rămasă!

În ceea ce privește greutatea, dacă cele două modele menționate nu e diferență mare (206 vs 203g), iPhone 14 Plus dă senzația că este mai ușor datorită densității sale mai mici.

Un smartphone de înaltă performanță, în vârful de lance al tehnologiei

Un ecran frumos și o autonomie excepțională a bateriei sunt toate bune și frumoase, dar nu ar fi nimic fără performanțe pe măsură. Echipat cu un cip A15 Bionic, iPhone 14 Plus răspunde prompt la orice sarcină. Este adevărat că este același SoC care a fost folosit la iPhone 13 Pro anul trecut și că este doar ușor modificat (cu un nucleu GPU în plus), dar este greu, dacă nu imposibil, să îi faci reproșuri, inclusiv atunci când joci jocuri.

O altă caracteristică nouă este reprezentată de accelerometrele și giroscoapele mai sensibile, care sunt acum capabile să detecteze accidentele auto (Crash Detection) și să alerteze automat serviciile de urgență dacă ocupanții nu reacționează. Sănătatea și bunăstarea utilizatorilor săi, un punct drag firmei din Cupertino, este acum mai mult rezervată Apple Watch.

În cele din urmă, ar trebui să menționăm suportul pentru cele mai recente standarde de telecomunicații: 5G, WiFi AX și Bluetooth 5.3.

iOS 16, un sistem de operare matur

Ca o contrapondere la punctul anterior, de fluiditatea iPhone 14 Plus se poate profita și cu iOS 16. Această nouă versiune a sistemului de operare Apple aduce câteva noutăți, principala dintre ele fiind un ecran de pornire mai ușor de personalizat.

Pe lângă un sistem de operare deosebit de bine optimizat, avantajul de a stăpâni hardware-ul și software-ul, Apple este, de asemenea, marca care oferă cel mai durabil suport de pe piață. Astfel, iPhone-urile beneficiază în general de noi versiuni de iOS timp de 5 ani. Acest lucru îți oferă liniște sufletească.

Mai mult decât un telefon, un aparat foto și o cameră de buzunar

Cea mai bună cameră foto este cea pe care o ai cu tine. O deviză care se potrivește perfect smartphone-urilor, acum tovarășii dedicați captării și înghețării momentelor din viața noastră de zi cu zi.

În acest punct, unitatea foto a iPhone 14 Plus face puține progrese. Senzorul de 12 megapixeli este cu siguranță un pic mai mare, obiectivul principal este puțin mai deschis, dar la prima vedere, nimic decisiv. Dar inteligența artificială asociată cu capacitățile cipului A15 îi permite să ofere o calitate îmbunătățită a imaginii, în special în condiții de iluminare slabă. Această putere este utilizată pentru a filma în 4K la 30 fps și pentru a profita de noul mod de acțiune (pentru videoclipuri stabilizate).

Dar, oricât de bună ar fi, partea foto a iPhone 14 Plus se mulțumește cu o lentilă cu unghi larg (echivalent 26 mm) și o lentilă ultraangulară (echivalent 13 mm). Nu există teleobiectiv sau modul x2 rezervat pentru iPhone „Pro”. Prin urmare, dacă fotografia este o utilizare importantă pentru tine, diferența de preț față de un iPhone 14 Pro Max va fi repede uitată.

spot_img

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Am dat startul primăverii prin a fi M.A.I. aproape de copilașii din Cisnădie

Prima Campanie de Informare Interactiv-Distractivă "Ziua Serviciilor de Urgență" din anul 2023 a avut astăzi loc la Cisnădie, pentru...
spot_img

Știri pe același subiect