27.3 C
Sibiu
vineri, august 12, 2022

Fenomen astronomic: luna va fi mai mare și mai strălucitoare decât de obicei, miercuri, 13 iulie

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Superluna este ”luna plină”, care este mai strălucitoare decât de obicei și va putea fi admirată pe 13 iulie. Luna se va afla miercuri seara la o distanță minimă de 357.267 km de Pământ și va avea o culoare roșiatică.

Cei care doresc să urmărească fenomenul astronomic nu au nevoie de un binoclu, ci e suficient doar să privească cerul miercuri, pe 13 iulie 202, după ora 21:38.

banner

De asemenea, NASA a publicat câteva sfaturi pentru cei care vor să fotografieze întreg fenomenul:

Găsiți o locație bună de filmare în timpul zilei

Exersați în avans utilizarea comenzilor camerei.

„Folosesc Google Maps și alte aplicații – chiar și o busolă – pentru a planifica unde să obțin unghiul potrivit la momentul potrivit”, a transmis Bill Ingalls, care este fotograful pentru NASA. El cercetează adesea locații cu o zi sau mai mult înainte, obținând permisiunea de a accesa acoperișuri sau călătorind în zone îndepărtate pentru a evita poluarea luminoasă.

Aflați unde și când apare luna

”Una dintre cele mai importante părți ale planificării este să știi când Luna răsare și apune într-o anumită zi și faza ei actuală. Folosind resursele NASA, puteți vedea faza exactă a Lunii până la o oră, puteți genera un calendar al evenimentelor din cer, inclusiv luni pline și chiar să vă creați propriul calendar la îndemână pentru faza lunii”, explică NASA.

Folosiți un trepied și setările potrivite ale camerei

Utilizarea unui trepied îmbunătățește claritatea imaginilor. Deoarece majoritatea fotografiilor cu Lună sunt făcute noaptea, ar putea părea intuitiv să ajustați camera pentru condiții de lumină scăzută. Dar dacă doriți să fotografiați în mod clar Luna în sine și trăsăturile sale, amintiți-vă acest lucru: lumina lunii este doar lumina soarelui reflectată. Setați balansul de alb al camerei foto pentru lumina zilei și încercați o viteză mare de expunere cu o diafragmă mai mică.

Zoom in

Luna pare adesea mult mai mare pentru ochi decât în fotografii. Pentru a evita ca acesta să arate ca un punct alb minuscul, este important să măriți Luna cât de strâns vă permite echipamentul, mai ales dacă utilizați o cameră pentru smartphone.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
- Produs în Sibiu- campaniespot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Piața imobiliară a crescut, iar prețul mediu de vânzare a locuințelor a trecut de pragul de 100.000 de euro

Locuințele din România au continuat să se scumpească în 2022, ajungând la niveluri ale prețurilor fără precedent, ca urmare...
spot_img

Știri pe același subiect