13.1 C
Sibiu
duminică, mai 26, 2024

Pregătiți pentru cea mai mare expoziție industrială din lume – Hannover Messe

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Publicitate

La invitația companiei Harting am fost prezenți la Hannovra, la conferința de presă de acum câteva săptămâni, creată special pentru a transmite, prin intermediul jurnaliștilor, detalii cu privire  la cea mai mare expoziție industrială din Europa, Hannover Messe, care are loc în perioada 22-26 aprilie 2024

Hannover Messe („Târgul de la Hanovra”) este unul dintre cele mai mari târguri comerciale din lume, dedicat dezvoltării industriei. Evenimentul este organizat de Deutsche Messe AG și desfășurat pe centrul de expoziții din Hanovra, Germania. De obicei, există aproximativ 4000 de expozanți, 1800 speakeri și peste 200.000 de vizitatori, pe parcursul celor 4 zile de expoziție.

Publicitate

Prima parte a zilei a fost dedicată discursurilor invitaților, începând cu Dr. Jochen Köckler CEO, Deutsche Messe AG, urmat de H.E. Laila Stenseng, Ambasadorul Norvegiei în Germania, continuând cu domnul Per Niederbach, Ministrul Comerțului, Investițiilor și Inovației din Norvegia. Prezentările au fost încheiate de Dr. Fabian Bause, Product Manager și Director Vânzări, Beckhoff Automation GmbH & Co. KG, care a făcut o introducere în conceptul AI (Inteligența Artificială) și Automatizări

„Cu tema principală „Energizing a Sustainable Industry”, 4.000 de expozanți, reprezentanți de top din politică și industrie și cu Norvegia ca țară parteneră, Hannover Messe 2024 este platforma ideală pentru dezlvotarea și energizarea unei noi ere a industriilor sustenabile”, a declarat Dr. Jochen Köckler, CEO a Deutsche Messe AG, descriind mediul în care are loc anul acesta Hannover Messe.

video Sibiu 100% Hannover Messe 2024

Temele majore ale expoziției din acest an sunt producția inteligentă și neutră din punct de vedere al carbonului, AI Inteligența Artificială, hidrogen și soluții energetice intersectoriale.

”Vizitatorii Hannover Messe caută soluții despre cum pot folosi automatizarea, inteligența artificială, energiile regenerabile sau hidrogenul într-un mod semnificativ”,

a spus Köckler.

În cadrul prezentărilor principale de la avanpremiera presei comerciale, Köckler a subliniat că inteligența artificială catapultează digitalizarea industrială la noi culmi, revoluționând industria, făcând procesele mai eficiente și adăugând valoare. AI (Inteligența Artificială), a spus el, permite companiilor să scurteze timpii de dezvoltare economisind în același timp resurse și energie.

În acest an, peste 300 de delegații economice sunt așteptate să participe la târg. În primul rând, cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, va deschide Hannover Messe, împreună cu prim-ministrul Norvegiei, Jonas Gahr Støre. Printre demnitari prezenți vor fi și președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și ministrul german al economiei, Robert Habeck.

Companiile prezente la lansare, precum și Universități Tehnice din Germania care au proiecte de cercetare, ne-au impresionat cu standuri, machete de prezentare, demonstrații practice Harting, BECKHOFF, Continental, EMERSON, exoIQ, FESTO, Fraunhofer, Hanwha Q CELLS, Hexagon, Igus, Schneider Electric, smartFactory, TechnoRobotics, Ziehl-Abegg, precum și multe altele vor fi prezente la Expoziția de la Hanovra.

E o oportunitate pentru companiile startup care vor fi vazute de mulți vizitatori si se pot lansa rapid pe o piața cu dinamică accelerată,

declară unul dintre speakeri

Industrii 4.0 – concept

 În anul 2019 – Industria 4.0 a implicat Inteligența Artificială, în optimizarea proceselor și a accelerat automatizarea cu scopul de a reduce consumul de energie.

Inițial automatizarea și AI (inteligența Artificială) a avut impact doar în rândul echipamentelor și a muncitorilor din fabrică dar ulterior a fost extins și în zona birourilor.

După cum declară Dr.  Fabian Bause , de la Beckhoff Automation –  Automatizare, AI (Inteligența Artificială) și GenAI, influențează pe toată lumea. E o metoda care ajută să automatizezi procese, sisteme, pana la utilaje, este cheia unei economii sustenabile.

AI @ Machine Learning, care are la bază folosirea datelor gestionate cu suportul Inteligenței Artificiale, generează soluții rapide cu o viteză uimitoare.

În ceea ce privește Hidrogenul, ca sursă de energie la scară largă, sunt companii care deja au implementate soluții, precum Continental (aflați la expoziție) dar e nevoie de decizii politice hotarâte pentru a legifera acest sector și pentru accelerarea cercetărilor intensive, după cume reiese din prezentările de la Hannover Messe.

Novegia – partenerul principal al Hannover Messe 2024

Partenerul principal al Târgului de anul acesta Hannover Messe 2204 este Norvegia, care prin reprezentanții aflați la conferință confirmă faptul că soluția pentru schimbările climatice necesită un efort global iar împreună cu alte țări, fac eforturi pentru a defini direcția corectă. ”Energia este importantă si stă la baza relației cu Germania, care folosește foarte multă energie în industrie. Ambele țări își propun să ofere soluții energetice noi, printre care și Hidrogen. Norvegia este cunoscută ca o țară unde a fost lansat conceptul de Industrie Verde, a industriilor de tranziție iar pentru a ajunge în acest punct și a fi lideri, alocă resurse semnificative în HUB-urile de inovație și sustenabilitate. Țara cu cea mai mare penetrare a mașinilor electrice, din întreaga lume, este Norvegia.  De asemenea este un jucător important în creare energiei offshore, având cele mai mari parcuri de eoliene flotante, fiind furnizorul principal, de energie regenerabilă – verde, gaz natural, energie electrică și în curând Hidrogen, din Europa

Hannover Messe 2024 își deschide porțile luni 22 aprilie și până vineri 26 aprilie puteți intra în lumea inovațiilor, soluțiilor energetice noi, Inteligenței Artificiale.

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

FOTO: 4 eleve de la „Gheorghe Lazăr” Sibiu, în semifinala internațională Technovation Girls 2024

Patru eleve de la Colegiul Național "Gheorghe Lazăr" din Sibiu s-au calificat în semifinala internațională Technovation Girls 2024.Dachin Andra,...

Știri pe același subiect