11.3 C
Sibiu
duminică, aprilie 14, 2024

Alfred Hitchcock la a noua ediție Arini Fest Cinema

Cele mai citite

Cea de-a noua ediție Arini Fest Cinema revine în acest weekend la Sibiu. În perioada 29-31 iulie, în parcul Sub Arini din Sibiu – zona pârtiei de săniuș (strada Mihail Sebastian), suntem invitați la un cinema în aer liber. Publicul este încurajat să organizeze și sesiuni de picnic în spațiile care permit amplasarea de pături, scaune etc.

Una dintre misiunile Arini Fest Cinema este de a promova, în fiecare an, un nume important al cinematografiei internaționale. Dacă primele ediții Arini Fest Cinema a adus în atenția publicului filme reprezentative semnate de Woody Allen, Wes Anderson, frații Coen, Tim Burton, anul acesta festivalul va face o scurtă incursiune în filmografia regizorului Alfred Hitchcock. În fiecare seară, începând cu ora 21.45, va fi prezentat câte un film reprezentativ pentru acest mare regizor:

  • vineri, 29 iulie, ora 21:45 – Amețeala/Vertigo (1958, mister, romantic, thriller, cu James Stewart, Kim Novak, 128 min)
  • sâmbătă, 30 iulie, ora 21:45 – Păsările/The Birds (1963, horror, romantic, thriller, cu Tippi Hedren, Rod Taylor, 119 min)
  • duminică, 31 iulie, ora 21:45 – Să prinzi un hoț/To Catch a Thief (1955, mister, thriller, cu Cary Grant, Grace Kelly, 106 min)

În fiecare seară, înainte de proiecție, publicul va fi introdus în atmosfera filmelor de muzica difuzată. Coloana sonoră va fi combinată cu imaginile care vor rula pe ecranul de mari dimensiuni și care prezintă filmografia regizorului celor trei filme prezentate în cadrul evenimentului. Sesiunile de muzică și VJ își propun să pregătească spectatorul și să îl introducă în lumea lui Alfred Hitchcock, o lume în continuă mișcare, cu nuanțe cenușii și personaje pline de suspans. Momentul artistic va fi asigurat de DJ-ii de la CampSauvage.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Lansarea candidaților PNL Sibiu la alegerile locale. Show-electoral și propagandă liberală

Cosmin PALPNL Sibiu și-a lansat candidații pentru alegerile locale din 9 iunie, vineri seara, la Redal Expo.Raluca Turcan, președintele...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect