Connect with us

Cultura

Copiii, provocați să “construiască” o casă țărănească din Muzeul ASTRA

Andra Marinescu

Publicat

pe

Elevii din clasele primare sunt provocați, în această perioadă, să “construiască” o gospodărie tradițională din Muzeul din Dumbrava Sibiului. Atelierele ce prezintă acest meșteșug fac parte din oferta educațională a Muzeului ASTRA.

Cu materiale adunate din natură, elevii din clasele primare sunt provocați să realizeze un colaj de toamnă, prin care să reliefeze o casă țărănească din Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului.
“Identificăm împreună materialele de construcție și elementele de structură a unei case, precum și meșterii care participă la ridicarea ei. Printr-un joc de rol, copiii fac astfel schimb de materiale și ințeleg scopul fiecărei meserii în lumea satului românesc”, anunță reprezentanții Muzeului ASTRA.
Organizatorii spun că însoțitorul de grup are obligația să respecte toate obligațiile legale incidente privind participarea, împreună cu elevii, la activitățile educaționale (să obțină acordurile parentale necesare, să asigure supravegherea elevilor, să respecte programul de desfășurare al activităților, să respecte normele în vigoare privind prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2 etc) necesare pentru desfășurarea activităților în condiții de siguranță a participanților.
Detalii suplimentare și programări se pot obține la numărul de telefon 0751166529.

Ad
Ad
PUBLICITATE
PUBLICITATE

DELGAZ

Subiecte

ULTIMA ORĂ