16.3 C
Sibiu
sâmbătă, august 13, 2022

Pompierii vor verifica din 3 în 3 ore secţiile ATI din judeţul Sibiu

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Pompierii vor verifica zilnic, între orele 9-21, la interval de 3 ore, secţiile ATI din judeţ. Aceste verificări vor fi efectuate la nivel întregii ţări de către pompieri pentru a preveni incendiile din spitale.
Astfel, echipaje de pompieri militari cu autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu, vor efectua, zilnic, la interval de 3 ore, acţiuni de verificare la secțiile ATI ale spitalelor din judeţ.
Pompierii sibieni vor verifica dacă spitalele sunt dotate cu stingătoare și hidranți interiori, căile de acces şi de evacuare sau intervenţie şi modalităţile de încălzire din secţiile ATI în vederea eliminării mijloacelor de încălzire neomologate din spațiile respective. De asemenea, vor fi eliminate toate sursele de foc deschis, cum ar fi lumânări sau candele.
„Aceste activităţi au în vedere şi verificarea prin vizualizare a integrității instalațiilor electrice și a existenței improvizațiilor ori a defecțiunilor la acestea verificarea asigurării permenente a personalului în secția ATI și a modului de cunoaștere de către aceștia a modalităților de utilizare a stingătoarelor de incendiu/ celorlalte mijloace de primă intervenție, precum șia modalitățuilor de evacuare a persoanelor, în special a celor care nu se pot evacua singure şi aerisirea periodică a spațiilor în care există riscul de creștere a concentrațieide oxigen.
Menționăm că aceste verificări se realizează în mod preventiv și nu înlocuiesc obligațiile, conform legii, privind apărarea împotriva incendiilor a personalului desemnat cu atribuții în domeniul situațiilor de urgență din unitățile spitalicești și răspunderea conducerii în cazul producerii unei situații de urgență”, a spus Alina Voina, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
- Produs în Sibiu- campaniespot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Consiliul Concurenței a anunțat scăderi de prețuri la benzină și motorină

Preţurile carburanţilor practicate de marile lanţuri de benzinării au scăzut comparativ cu finele lunii iunie, cu 58 de bani/litru...
spot_img

Știri pe același subiect