La 25 de ani de la premiera sa, filmul Titanic revine pe marele ecrane. Regizorul James Cameron a decis să relanseze marele succes de public în varianta 3D.
Sibienii au putut vedea filmul Titanic în noua versiune 3D deja de ieri la Cinegold, în avanpremieră, astăzi fiind programată premiera. Pelicula a fost și remasterizată la o rată de cadre mai mare.
În ajun de Ziua Îndrăgostiților, iubitorii acestui film au din nou șansa de a retrăi povestea lor de dragoste preferată. Unii dintre cei prezenți în sală au văzut ieri pelicula pentru prima oară pe un ecran mare.
Am întrebat câțiva dintre tinerii din jur despre motivele care i-au făcut să vină la film. Mi-au mărturisit că este unul dintre favoritele lor, că l-au văzut deja de multe ori, la televizor sau pe ecranul computerului și că se bucurau să îl poată vedea în sala de cinematograf. Un tânăr de 27 de ani mi-a spus chiar că l-a văzut de 20 de ori până acum, niciodată pe marele ecran, și că este filmul său ”de suflet”.
Tragedia de proporții a scufundării navei se împletește cu povestea de dragoste a protagoniștilor
Filmul este bazat pe drama reală a scufundării navei Titanic, în urma lovirii unui aisberg, la prima sa traversare a Atlanticului, în 1912. Toată lumea cunoaște povestea tragică a vasului de croazieră White Star Line, unul dintre cele mai luxoase ale vremii sale, un prototip revoluționar pentru următoarele pacheboturi.
Fascinat de aceasta, James Cameron, a simițit că cea mai bună variantă de a impresiona publicul este să împletească tragedia pierderii atâtor vieți umane cu o poveste de dragoste. Producția a început în 1995, când Cameron a filmat material cu epava reală a Titanicului.
Narațiunea împletește elementele istorice cu povestea de ficțiune a iubirii interzise între protagoniști. Un fel de Romeo și Julieta aduși mai aproape de epoca modernă, eroii filmului depășesc barierele diferențelor de clasă și statut social și trăiesc o poveste de dragoste ce depășește bariera timpului.
Scena în care Rose și Jack (Kate Winslet și Leonardo di Caprio) înfruntă întreaga lume cățărați pe balustrada de la prora Titanicului a devenit iconică, fiind recreată în zeci de fotografii, peste tot în lume.
Vânzări record pentru varianta originală a filmului Titanic
Pelicula originală, din 1997, a fost prima producție de la Hollywood ce a atins și depășit pragul de încasări de un miliard de dolari. În total, a generat venituri de aproape 2,2 miliarde de dolari, locul al doilea după cele aduse de altă producție a lui James Cameron, Avatar (2,97 miliarde de dolari).
Filmul a câștigat 11 Oscar-uri, inclusiv cele pentru cel mai bun film, cea mai bună regie, cea mai bună coloană sonoră sau cele mai bune efecte vizuale. Zeci de alte premii au venit să confirme aprecierea din partea criticilor sau a publicului.
Găsiți aici detalii privind programul viitoarelor proiecții ale peliculei.