25.2 C
Sibiu
joi, iulie 7, 2022

Traseul de drumeție dintre Râu Sadului și Țara Colibelor, marcat în cadrul programului ,,Anii Drumeției”

Cele mai citite
banner continental
banner continental
banner continental
banner continental

Programul „Anii Drumeției”, care și-a propus să susțină și să revitalizeze turismul de drumeție din județul Sibiu, a derulat prima acțiune care a vizat marcarea oficială a unui traseu de drumeție conform noului ghid de bune practici.

În contextul aprobării Ghidului de Bune Practici pentru Amenajarea Traseelor de Drumeție Pedestră și de Cicloturism în Zona Montană și Zona Colinară din Județul Sibiu de către Consiliul Județean Sibiu, echipa care lucrează la programul „Anii Drumeției” a realizat marcajul turistic pe un traseu de drumeție dintre Râu Saudului și Țara Colibelor.

Pentru acest traseu marcajul folosit a fost ,,punct galben” și a fost realizat în două faze: partea de urcare a constat în alegerea și curățarea locurilor unde vin amplasate marcajele și vopsirea fundalului alb, iar partea de coborâre a permis realizarea punctului galben. La această acțiune au fost prezenți pe lângă organizatorii de la ,,Anii Drumeției” și reprezentanți ai Serviciului Public Județean Salvamont.

Traseu1 1024x684

,,Un traseu de drumeție, fie pedestră, fie de cicloturism, trebuie în primul rând să fie un traseu practicabil în siguranță, să dispună de o potecă amenajată, lină și îngrijită, astfel încât publicul larg să se bucure de experiența unei drumeții fără pericole. Pentru a nu obstrucționa peisajul natural și pentru a evidenția detaliile traseelor ce țin de natura locurilor, potecile trebuie marcate într-un mod unitar, iar marcajele trebuie să se integreze în peisajul de drumeție, fără a atrage atenția drumețului”, declară Sergiu Olteanu, coordonatorul Programului „Anii Drumeției”.

Pentru a finaliza acest traseu turistic, se vor amplasa în continuare borne direcționale, acolo unde mediul permite acest lucru, și panouri informative. Așa cum regăsim și în ,,Ghidul de Bune Practici”, întreținerea traseelor se va efectua de cel puțin două ori pe an, primăvara și toamna, pentru refacerea marcajelor și îndepărtarea vegetației, cu scopul de a asigura vizibilitatea maximă. Un marcaj realizat corect asigură accesibilitatea în siguranță și orientarea facilă de-a lungul traseului, fără a interveni în peisajul natural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Încă trei cazuri de variola maimuței au fost descoperite în România

Trei cazuri noi cazuri de variola maimuţei au fost diagnosticate în România, informează joi Ministerul Sănătăţii.Este vorba despre trei...
spot_img

Știri pe același subiect