9.6 C
Sibiu
miercuri, decembrie 6, 2023

Unde ieșim în weekend

Cele mai citite

Weekendul bate la ușă, iar noi v-am pregătit un program pentru a urmări mai ușor ce se întâmplă în Sibiu. În zilele următoare se vor organiza activități interesante, de la Ziua Adopției Pisicilor, până la ateliere de chitară. Pentru fiecare vârstă există un eveniment, astfel încât, nimeni nu e lăsat pe dinafară.

Planeta lui Da organizează o activitate tare captivantă pentru cei mici: trasee în miniatură unde copiii vor studia mișcarea obiectelor și traiectoria: „Exersăm motricitatea fină prin transferul bazelor senzoriale, studiem volumul și descoperim un fir logic al transporturilor de mărfuri. Facem toate astea cu mașinuțe și elemente din natură, de sezon. Transportăm nisip, nuci sau casante pe post de bolovani, construim cu pietre și adeziv de plastilina și trecem prin noroi ca să ducem treaba la bun sfârșit”.

Sursa: Planeta lui DA

Activitatea se realizează sâmbătă, între orele 10:00 – 11:30 și în 4 noiembrie, între 10:00 – 11:30. Toate detaliile despre atelier și înscriere, se găsesc aici: https://forms.gle/SnppUTj9MaMze8hFA

Sâmbăta 28 octombrie și duminică 29 octombrie, Sibiul va fi gazda fotbalului juvenil. 44 de echipe reprezentând 18 cluburi din Sibiu, Sălaj, Mures, Vâlcea, Cluj, Brașov și Caraș-Severin își vor disputa supremația la categoriile U8, U9, U10, U11 și U12 in cele 110 meciuri programate pe terenurile Municipal Sintetic, Pietricica și Voința Sintetic. Sâmbăta, 28 octombrie, în intervalul orar 15.00-16.00 va avea loc parada echipelor participante la cea de a XI a ediție a SFD. Evenimentul se va desfășura pe Stadionul Municipal din Sibiu.

Sursa: Facebook SIBIU Football DAYS

Asociația PAN este o organizație non-guvernamentală din Sibiu care are drept obiectiv promovarea ideii de protectie, salvare şi îngrijire a animalelor domestice abandonate, conştientizarea responsabilităţii persoanelor deţinătoare sau răspunzătoare de animale.

Toți iubitorii de animale pot participa sâmbătă, 28 octombrie, între orele 11:00-18:00 la Șura Culturală Gușterița, la activitățile organizate de asociație: atelier pentru copii, adopții libere, tombolă, expoziție de desene, photo corner și pictură pe față.  

Tabără de chitară cu Walter Ghicolescu

De sâmbătă, 28 octombrie și până joi, 2 noiembrie, copiii sunt invitați într-o aventură de 6 zile în lumea muzicii alături de artistul Walter Ghicolescu. 𝐅𝐎𝐋𝐊𝐒𝐓𝐄𝐑 𝐆𝐔𝐈𝐓𝐀𝐑 𝐂𝐀𝐌𝐏 organizează: ateliere de chitară, de teatru, de artă cinematografică, seri de cântec la foc de tabără și multe altele. Evenimentul are loc la Gura Râului la Pensiunea Sânziana. Contact: 0728119977, Gabriela Stoian.

Messia de Händel

Parohia Evanghelica C.A Sibiu organizează spectacolul integral al oratoriu Messia de Händel în biserica parohială luterană din Sibiu. Duminică, 29 octombrie, între orele 17:00-19:30, Corul Bach din Sibiu va interpreta integrala Messia de Händel. Acesta va fi susținut de instrumentiști (parte din Fialrmonica de Stat, parte independenți) și soliști din Germania și din străinătate.  Lucrarea va putea fi ascultată și în cadrul unei repetiții generale publice, sâmbătă seara, 28 octombrie, de la ora 18:00-20:30.

Spectacolul „Novecento” de Alessandro Baricco

Spectacolul „Novecento” de Alessandro Baricco, una dintre surprizele acestei toamne, va avea premiera la Sibiu pe 28 octombrie, orele 19:00, la Sala Thalia a Filarmonicii de Stat Sibiu.

Salonul Internațional de Artă Fotografică

Cea de-a 24-a ediție a Salonului Internațional de Artă Fotografică de la Sibiu își deschide porțile duminică, 29 octombrie 2023, de la ora 12, la Centrul de Informare Turistică din cadrul Primăriei Municipiului Sibiu, unde va avea loc vernisajul și premierea câștigătorilor. Vizitatorii pot admira, lucrările selectate de la artiști fotografi din peste 40 de țări, de pe întregul mapamond. Salonul poate fi vizitat în mod gratuit, în timpul programului prevăzut de Centrul de Informare Turistică, de luni până vineri între orele 9-17, iar sâmbăta şi duminica între orele 9-13.

MARELE FURT DE LA MUZEUL BRUKENTHAL, film documentar

Duminică, 29 octombrie 2023, ora 20:00, are loc la premiera filmului Marele Furt de la Brukenthal ce va avea loc în Palatul Brukenthal din Piața Mare. Filmul documentar este realizat în cadrul seriei Enigmele României, prezentat de actorul Marcel Iureș. 

Urmărește Sibiu 100% în Google News

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Zeci de copii din Copșa Mică au primit „Bucurie într-o cutie”

60 de preșcolari și elevi din Copșa Mică au primit daruri din partea voluntarilor unei asociații româno-germane.Venind în...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect