1.2 C
Sibiu
marți, ianuarie 31, 2023

Asociaţia De Poveste caută voluntari

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

 
Asociația De Poveste caută voluntari care să își dedice timp pentru educație non-formală și activități variate în beneficiul copiilor din centrele de plasament din Sibiu. Persoanele cu vârsta de peste 15 ani, cu sau fără experiență în voluntariat, sunt invitate să devină prietenii acestor copii și să îi ajute să își rescrie povestea de viață.
Voluntarii implicaţi direct în interacţiunea cu copiii vor fi grupați în echipe de minimum două persoane şi vor petrece săptămânal 2 ore cu tinerii instituționalizați, venindu-le în sprijin prin educație non-formală, prin activități variate, cum ar fi: ajutor la pregătirea pentru școală, ateliere (re)creative. Suplimentar pot participa la activitățile extra pe care asociația le organizează pentru tineri (excursii, ieșiri la film, teatru, zoo etc) și la strângerile de fonduri.
Perioada de voluntariat durează din octombrie 2018 până în martie 2019, cu posibilitate de prelungire ulterior. Doritorii se pot înscrie completând formularul disponibil pe pagina de Facebook a asociației. Termenul limită pentru înscrieri este 10 octombrie 2018. După completarea formularului, voluntarii vor participa la sesiuni de training dedicate.
„A fi voluntar în cadrul asociației noastre reprezintă o oportunitate de a schimba ceva în bine, de a contribui la dezvoltarea unor tineri care au avut un început dificil în viață. Copiii din centrele de plasament au nevoie de prieteni care să le fie alături iar timpul petrecut cu voluntarii noștri s-a dovedit a fi foarte important pentru ei. Nu sunt necesare abilități speciale pentru a deveni voluntar De Poveste, considerăm că cele mai importante calități sunt empatia și dorința de implicare. Noi oferim sprijin și îndrumare pe toată perioada activității.” a menționat Carmen Bucșa, vice-președinte Asociația De Poveste.
Asociația De Poveste vine în sprijinul a circa 250 de copii instituționalizați din cinci centre de plasament și trei afterschool-uri din județul Sibiu, ca urmare a parteneriatului cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu. Peste 80 de voluntari sunt implicați în acest moment în diferitele activități organizate pentru acești tineri.
Asociația De Poveste a fost înființată la Sibiu, cu scopul de a susține copiii și tinerii din centrele de plasament din județ în vederea dezvoltării lor personale și profesionale și integrării în societate prin metode non-formale de educație, workshop-uri formative și programe de sprijin.
E-mail: [email protected]
Tel: 0748920744 Carmen Bucșa

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Sporuri dublate pentru primari din judeţ şi preşedinţii Consiliilor Judeţene

Primarii şi viceprimarii din judeţul Sibiu şi preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Câmpean, dar şi vicepreşedinţii Cj, Vlad Vasiu...
spot_img

Știri pe același subiect