16.3 C
Sibiu
sâmbătă, august 13, 2022

DSP Sibiu, ajutat de 17 voluntari de la AFT la realizarea anchetelor epidemiologice Covid-19

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Ministerul Apărării Naționale a anunțat recent că va pune la dispoziția direcțiilor de sănătate publică din țară aproximativ 600 de militari. În acest context, DSP Sibiu a transmis că beneficiază de sprijinul mai multor voluntari de la Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” încă de la începutul lunii decembrie. Până acum, cei 17 voluntari au ajutat la realizarea a peste 2500 de anchete epidemiologice.

„Având în vedere anunțul Ministerului Apărării Naționale cu privire la sprijinul acordat Direcțiilor de Sănătate Publică prin punerea la dispoziția acestora de militari, în scopul combaterii efectelor pandemiei de COVID-19, îndeplinind sarcini de operatori call-center, pentru realizarea de anchete epidemiologice, precum și de operatori calculator, pentru completarea bazelor de date care se întocmesc în cadrul acțiunilor de combatere a pandemiei de COVID-19, vă aducem la cunoștință faptul că Direcția de Sănătate Publică a județului Sibiu a beneficiat încă de la începutul lunii decembrie de sprijinul operatorilor voluntari din cadrul Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu”, a transmis Krisztina Gaal, purtătorul de cuvânt al DSP Sibiu.
Potrivit acesteia, în a doua săptămână a lunii decembrie fost încheiat Protocolul de colaborare cu AFT Sibiu. Între 7-17 decembrie, celor 17 operatori voluntari le-au fost transmise 2530 de anchete epidemiologice efectuate, în vederea introducerii acestora în platforma informatică națională și emiterea de decizii de izolare/carantinare, după caz.
În urma transmiterii anchetelor epidemiologice neintroduse în platforma Corona-forms, personalul civil contractual din cadrul AFT Sibiu a operat 1.993 de anchete epidemiologice și a emis în jur de 600 de decizii, restul anchetelor fiind în lucru.
„Mulțumim pe această cale Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu pentru oferirea promtă a suportului în acțiunile de combatere a răspândirii infecțiilor prin SARS-CoV-2, asigurându-i că dedicarea și munca grea depusă sunt foarte apreciate în rândul fiecărui angajat al DSP Sibiu”, a mai transmis reprezentantul DSP Sibiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
- Produs în Sibiu- campaniespot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Consiliul Concurenței a anunțat scăderi de prețuri la benzină și motorină

Preţurile carburanţilor practicate de marile lanţuri de benzinării au scăzut comparativ cu finele lunii iunie, cu 58 de bani/litru...
spot_img

Știri pe același subiect