16.3 C
Sibiu
sâmbătă, august 13, 2022

Focar de pestă porcină, în Avrig

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Astăzi a fost identificat un focar de pestă porcină africană în Avrig.

 
În cadrul ședinței Centrului Local de Combatere a Bolilor Sibiu de vineri seară, s-a prezentat planul de măsuri și a fost adoptată decizia nr 5/22.01.2021, conform căreia acesta s-a aprobat. De asemenea s-a stabilit o zonă de supraveghere  ce cuprinde localitățile: Mârșa, Porumbacu de Jos, Porumbacu de Sus, Bradu, Glâmboaca, Nucet, Sărata, Cornățel, Racovița, Colun și Scoreiu.
Potrivit Andreei Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu, animalele ucise, în cazul măsurilor de lichidare a focarului de boală, vor fi evaluate, urmând să se întocmească și dosarul de despăgubire.
Comisia de evaluare constituita conform ordinului Prefectului este alcătuită din reprezentanți ai DSVSA Sibiu, Oficiului Județean de Zootehnie Sibiu, Unității Locale de Decizie din cadrul CLCB ( reprezentant desemnat de prefectul Sibiului) și reprezentantul Unității Locale de Sprijin, respectiv primarul localității sau reprezentantul desemnat de acesta.
„Comisia va stabili și terenul unde se vor face neutralizarea și îngroparea cadavrelor”, arată Ștefan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
- Produs în Sibiu- campaniespot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Consiliul Concurenței a anunțat scăderi de prețuri la benzină și motorină

Preţurile carburanţilor practicate de marile lanţuri de benzinării au scăzut comparativ cu finele lunii iunie, cu 58 de bani/litru...
spot_img

Știri pe același subiect