4.1 C
Sibiu
sâmbătă, noiembrie 30, 2024

O șansă reală pentru tinerii de peste 18 ani, care părăsesc orfelinatele, printr-un proiect cu fonduri europene

Cele mai citite

180 de tineri peste 18 ani, care părăsesc sistemul public de protecție a copilului pot beneficia de asistență prin intermediul unui proiect implementat de Agrafics Communication și susținut din fonduri europene. Proiectul se numește „Decență și respect pentru vulnerabili” și își propune integrarea pe piața muncii și incluziunea socială pentru un număr de 1100 de persoane vulnerabile din punct de vedere social și material, printre care se numără oameni fără adăpost, copii în situații de risc și acești tineri care părăsesc casele familiale, din Regiunile Centru și Nord Est. Aria de desfășurare a proiectului inscude și Sibiul. Obiectivele proiectului sunt atinse prin cursuri de calificare și prin servicii integrate de ocupare și formare în cadrul cărora acești oameni sunt evaluați, informați și consiliați. De asemenea, cei care au nevoie beneficiază și de psihoterapie în scopul descoperirii abilităților și a modalităților de integrare pe piața muncii și în societate. Până în prezent, în Sibiu sunt aproximativ 70 de beneficiari ai acestui program, însă neacoperită a rămas zona tinerilor care părăsesc sistemul de protecție a copilului, cei care părărsesc casele de copii. „Recunoaștem că la acest capitol nu stăm foarte bine în acest proiect și există și o explicație. Mulți dintre ei sunt implicați în alte proiecte și atunci nu mai pot adera la acesta, pentru că ar însemna dublă finanțare”, spune Răzvan Vasilescu, Expert implementare din partea Agrafics Communication .
De-a dreptul încurajator pentru cei care se înscriu în proiect este și faptul că, dincolo de consiliere și specializare, la finalul cursurilor ei beneficiază și de subvenții în valoare de 100 de lei de persoană pentru cei care participă la consilierea de grup, 1500 de lei pentru cei care finalizează cursurile de calificare și care obțin certificate, 2.000 lei de persoană pentru cei care intră în programul de tutorat și mentorat, 4.000 lei de persoană pentru cei care participă la modulul de dezvolștare personală.
Proiectul este susținut și conceput în parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice și are o valoare totală eligibilă de peste 13.170.481 de lei, din care asistența financiară nerabursabilă solicitată este de 12.036.502 lei. Proiectul se va desfășura până în data de 31 decembrie 2015.
„Ne dorim cu adevărat ca părin acest proiect să facem o schimbare reală a noastră, în primulo rând, pentru că ne implicăm, dar și a oamenilor pentru care ne implicăm și pe care i-am numit public țintă”, a mai spus Răzvan Vasilescu.
Pentru detalii și informații suplimentare se poate accesa pagina de Facebook a asociației sau la e-mail [email protected].

Publicitate
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ: Cât vom plăti pentru un litru de benzină și motorină de la 1 ianuarie 2025

Vom plăti mai mult pentru un litru de benzină și motorină din prima zi a anului viitor după scumpirea...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect