19.2 C
Sibiu
marți, august 9, 2022

Turcan: Cindrea ar trebui să își dea demisia de onoare de la Consiliul Județean

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Copreședintele PNL Sibiu, deputatul Raluca Turcan consideră că președintele Consiliului Județean, Ioan Cindrea, ar trebui să demisioneze după verdictul definitiv al Înaltei Curți de Casație și Justiție.
„În mod normal, domnul Cindrea ar trebui să își dea demisia de onoare de la Consiliul Județean, așa cum a făcut-o la un moment dat, din fruntea PSD Sibiu. Păcat că a revenit. Probabil că modelele pe care le are la vârful PSD îl motivează puternic să rămână în fruntea județului cu toate că este condamnat definitiv pe conflict de interese. În politică trebuie să acceptăm că dacă greșești, ceea ce e uman, trebuie să îți asumi o minimă răspundere, cel puțin la nivel de funcție publică”, a transmis Raluca Turcan într-un comunicat de presă.
Instanța supremă l-a condamnat definitiv pe Ioan Cindrea la un an de închisoare cu suspendare, pentru conflict de interese. Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au respins în ședința de luni, 14 septembrie, recursul formulat de Cindrea, după decizia de condamnare din 10 decembrie, considerând că este nefondat.
„Respinge, ca nefondat, apelul declarat de inculpatul Cindrea Ioan împotriva sentinței penale nr.1071 din data de 10 decembrie 2014, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Sectia Penală, în dosarul nr.2526/1/2014. Obligă apelantul la plata sumei de 100 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată, în şedinţă publică, astăzi 14 septembrie 2015”, se arată în soluția la proces postată pe site-ul Înaltei Curți de Casație și Justiție.
Potrivit justiției, Cindrea a încălcat legea pe când era deputat, deoarece a angajat-o pe soția sa la biroul parlamentar în perioada 2009 – 2011, aceasta încasând ilegal salarii în valoare totală de aproximativ 35.000 de lei.
Ioan Cindrea este în prezent președintele CJ Sibiu, fiind ales la scrutinul din 2012 si este totodată seful PSD Sibiu.
Citeste si: Președintele CJ Sibiu, condamnat definitiv la un an de închisoare cu suspendare. Prefectura: vom acționa în condițiile legii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Poliția Locală a întocmit 89 de amenzi șoferilor care au parcat pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități, fără a avea acest drept

Persoanele cu dizabilități din Sibiu au la dispoziție 208 locuri de parcare pe domeniul public al municipiului Sibiu, atât...
spot_img

Știri pe același subiect