24.1 C
Sibiu
sâmbătă, iulie 2, 2022

Școala a început și pentru tinerii din Centrul de reeducare de la Buziaș

Cele mai citite
banner continental
banner continental
banner continental

Anul școlar a început luni, 14 septembrie și pentru copiii de la Centrul Educativ Buziaş, din județul Timiș, iar acolo, din totalul de 123 de elevi înscriși, 12 sunt din județul Sibiu.
În acest centru 23 de elevi sunt în învățământul primar, 62 în cel gimnazil, iar 38 de elevi sunt la liceu. Acești tineri sunt școlarizați concomitent cu includerea lor în programe centrate pe nevoile educaţionale.
Centrul Educativ Buziaş este destinat resocializării persoanelor ce au săvârșit fapte penale în perioada minoratului şi cărora li s-a aplicat măsura educativă a internării într-un centru educativ. De asemenea, are ca scop principal asigurarea educaţiei şi asistenţei minorilor și tinerilor în vederea dezvoltării unor deprinderi şi atitudini necesare reintegrării sociale.
Alături de personalul didactic care asigură instruirea şcolară și profesională a persoanelor internate acolo, la festivitatea deschiderii noului an şcolar au participat reprezentanţii conducerii unităţii penitenciare, oficialităţi locale ale Primăriei Buziaş, personalul educativ precum și preotul paroh al Bisericii Sfinţii Petru şi Pavel din Buziaş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Dans aerian și muzică simfonică, la final de FITS, în Piața Mare

FITS se apropie cu pași repezi spre finalul ediției 2022. Evenimentul va aduce în ultima seară un spectacol inedit....
spot_img

Știri pe același subiect