18.2 C
Sibiu
luni, octombrie 2, 2023

Festivalul Enescu la Sibiu, TIFF, echitație, teatru, sport și degustări de vinuri. Câteva dintre recomandările noastre pentru acest weekend.

Cele mai citite
Cristina Voicu
Cristina Voicuhttp://www.sibiu100.ro
https://sibiu100.ro/wp-content/uploads/2022/11/cristina-voicu-jpg.webp

Prima lună calendaristică de toamnă nu înseamnă că s-au încheiat evenimentele în aer liber din Sibiu. Mai multe festivaluri vor oferi un program extrem de divers locuitorilor și turiștilor în acest weekend.

Chiar înainte de reînceperea anului școlar, copiii și părinții vor putea folosi acest weekend pentru activități culturale sau sportive. Vom avea proiecții de filme în Piața Mare, concerte în cadrul Festivalului George Enescu la Sibiu, Festivalul Cailor, dar și Turul Școlilor cu Bicicleta!

Foto TIFF Sibiu
banner
banner
banner
banner

A început cea de-a 17-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF)Aceasta se desfășoară în perioada 7 – 10 septembrie în Piața Mare și la CineGold. În programul festivalului se găsesc peste 25 de proiecții. Între acestea sunt unele dintre cele mai așteptate filme românești ale anului, prezentate în premieră, dar și documentare, filme clasice sau hit-uri de box office internaționale. La TIFF Sibiu veți putea urmări și proiecții pentru copii, sau participa la întâlniri cu invitați speciali. Biletele au fost puse în vânzare pe tiff.eventbook.ro, unde este accesibil și programul filmelor. Proiecțiile din Piața Mare, dar și cele dedicate copiilor au acces gratuit.

Tir cu arcul călare, acrobații pe cai, sărituri peste obstacole, câteva dintre ce veți vedea în acest weekend, la Festivalul Cailor

Foto Ferma Zorabia

Cei de la Ferma Zorabia din Șelimbăr vă așteaptă în acest weekend la ”Festivalui Cailor”. Mai multe activități sunt programate în perioada 8 – 10 septembrie. Vineri, acestea se vor desfășura între orele 14:00 – 18:00, sâmbătă, între orele 09:00 – 19:00, iar duminică, între orele 10:00 – 15:00. Veți avea parte aici de un Show Internațional de cai Pur sânge Arab și de un Campionat european de cai Shagya Arab. Se vor desfășura demonstrații de dresaj natural, tir cu arcul călare, acrobații pe cai, sărituri peste obstacole, parada raselor de cai și multe altele. Organizatorii au pregătit și o tombolă cu premii atractive: un cal pentru un an, ore de echitație sau abonamente.

Pentru copii și adulți, la Grădina Bis, str. Ștefan cel mare, nr. 56, vineri, orele 11:00 se joacă din nou spectacolul Anaz și Dragonul. Un basm fantastic despre dragonul bubos și urâcios din noi, care se metamorfozează în urma întâlnirii cu o zână posibilă.

Foto Grădina BIS

Tot vineri, la Grădina Bis, de la orele 20:00, veți putea urmări Mutat de la noi. Spectacolul este un performance – instalație care îmbină teatrul cu cinematografia și artele vizuale. Spectatorul devine parte din povestea lui Mbaye, un senegalez care se îmbarcă pe un vapor de migranți clandestini cu destinația Europa. Călătoria lui Mbaye este călătoria a sute de mii de oameni care fug de război, de sărăcie, de foamete. Biletele sunt disponibile pe iabilet.ro și în seara spectacolului, la intrare (50 lei).
Elevii și studenții au acces doi pe un bilet. Nu este recomandat spectatorilor cu vârsta sub 14 ani!

Gastronomie locală și degustări de vinuri, în Pasajul Scărilor

Timp de trei zile, din 8 până în 10 septembrie, pe strada Turnului – Pasajul Scărilor, se va desfășura Ediția de toamnă a Weinland: sounds and flavours of Sibiu. Producători gastronomici locali din Orașul de Jos vor pregăti preparate delicoase, bucate inspirate din bucătăria locală și vor aduce cele mai bune vinuri spre a fi degustate. Fundalul sonor va fi asigurat de mai mulți DJ.

Programul activităților pentru copii de vineri, 8 septembrie:
• 17:30 – 19.30 – Atelier de pictat şi textilit cu Atelier Atom by Alexandra Aldea (4 – 14 ani)
• 17:30 – 19:00 – Atelier Magneți Pissla ⁣cu Teddy / Petreceri pentru copii Sibiu (4 – 13 ani)
• 17:30 – 19:00 Ateliere cu Logiscool Sibiu (6 – 14 ani)

În fiecare zi, de la orele 18:00, Facepainting. Costul atelierelor este de 30 de lei/copil.

Adulții sunt așteptați, de la orele 17:00, la degustări de vin. Începând cu orele 18:30, veți putea asculta primele discuri de toamnă cu DJ ABASC.

Foto organizatori

Cum se scriu Poveștile invizibile

La Teatrul pentru Copii și Tineret Gong, în acest weekend vor fi trei reprezentații ale spectacolului în premieră, Povești invizibile. Un spectacol de Mihaela Michailov, cu Eliza Păuna și Mihaela Rădescu, coproducție între Teatrul GONG și Centrul de Teatru Educațional Replika din București. Povești invizibile este un spectacol inspirat din lumea copiilor nevăzători. Copiii și părinții văzători sunt invitați să aleagă dacă vor să vadă „totul deodată”, adică să se uite ca spectatorii obișnuiți, sau vor să-și antreneze urechile și degetele și să parcurgă poveștile „bucată cu bucată”.

Spectacolul este recomandat copiilor cu vârsta peste 7 ani. Participarea la spectacol este gratuită, în baza unei rezervări confirmate la edresa de e-mail: ticketing@teatrulgong.ro, în limita locurilor disponibile! Vă trebui să menționați în e-mail data reprezentației alese, precum și numărul de locuri pe care le doriți. Reprezentația de vineri, 8 septembrie, va avea loc între orele 18:00 și 19:00.

În Piața Habermannn, de vineri până duminică, va fi Festivalul Fructelor de Mare. Alături de acestea, puteți găsi aici și preparate la grătar și dulciuri specifice turcești.

Ce să faceți sâmbătă, 9 septembrie

Pe terenul Municipal 2, Aleea Mihai Eminescu, Sibiu, începe a doua ediție a Cupei Voința la fotbal. Vor participa peste 200 de copii legitimați atât la cele mai bune echipe ale județului, cât și din țară. Întrecerile vor fi pe categorii de vârstă, 2014, 2015 și 2016 și se vor desfășura sâmbătă și duminică, între orele 09:00 și 18:00.

Foto organizatori

Un meci de fotbal din liga a IV-a este programat pe Stadionul Obor din Sibiu. De la orele 14:00, se vor înfrunta aici echipele Voința Sibiu – AFC Agnita.

La Teatrul Gong, în 9 septembrie, de la orele 11:00 și de la orele 18:00, sunt programate celelalte două reprezentații ale spectacolului Povești invizibile.

Sâmbătă, de la orele 09:00 la 12:00 sunteți așteptați în Parcul Tineretului, în zona terenului de baschet, la un Târg de biciclete și accesorii. Participarea este gratuită și nici o taxă nu este prevăzută pentru tranzacții! Evenimentul este organizat de către cei de la Urban Bike Revolution. Tot ei vă dau întâlnire, începând cu orele 15:30, în Piața Mare, pentru Turul Școlilor cu Bicicleta.

Foto Urban Bike Revolution

Acțiunea este dedicată elevilor, cu ocazia începerii noului an școlar. Turul va trece prin proximitatea mai multor școli, organizatorii își propun să arate cum va arăta viitorul mobilității școlare în Sibiu. Deplasarea în siguranță prin oraș va fi făcută cu sprijinul celor de la Serviciului Rutier din cadrul Politia Sibiu.

În acest weekend vor avea loc și două concerte în cadrul Festivalului Enescu la Sibiu

Programul de sâmbătă, La Weinland: sounds and flavours of Sibiu, în Pasajul Scărilor:
• 11 – 15 – Atelier de pictat şi textilit cu Atelier Atom by Alexandra Aldea (4 – 14 ani)
• 11 – 18.00 Ateliere cu Logiscool Sibiu (6 – 14 ani)
• 17:30 – 19:00 – Atelier Party Hats ⁣cu Teddy / Petreceri pentru copii Sibiu (4 – 10 ani)

De la orele 17:00 vor avea loc degustări de vin iar începând cu orele 18:30, petrecere cu dans pe ritmurile lui KOSTA.

Orchestra de cameră Franz Liszt. Foto organizatori

Sâmbătă, de la orele 19:00, la Sala Thalia, va concerta Orchestra de cameră Franz Liszt, cunoscută în elita internațională a scenei muzicii clasice de mai bine de jumătate de secol. La Sibiu, orchestra va susține un recital extraordinar, alături de pianistul Pierre-Laurent Aimard, o figură cheie a muzicii contemporane. În program: Ligeti Ramifications for String Orchestra, Bartók Piano Concerto No. 3 in E major Sz. 119 și Enescu String Octet in C major Op. 7. Biletele sunt disponibile pe iabilet.ro.

Mai multe meciuri de fotbal, duminică, pe terenul Pietricica din Sibiu

În Campionatul Județean U13, de la orele 08:30, CSC 1599 Șelimbăr va juca cu Interstar Sibiu. De la orele 13:00, în Campionatul Județean U12, Interstar Sibiu întâlnește Zenit Sibiu. La 14:30, va începe meciul între Interstar Sibiu și ACS Mediaș, în Campionatul Județean U11. În Campionatul Județean U14, de la orele 16:00, se va desfășura meciul Interstar Sibiu – CSM Mediaș.

Duminică 10 Septembrie 2023, la Lacul lui Binder din Sibiu, are loc a V-a ediție a competiției sportive BINDER LAKE TRIATHLON On-Road. Evenimentul de masă se va desfășura în cadrul acțiunii generice ”Mișcare pentru sănătate”. Înscrierile continuă până Sâmbătă, 9 Septembrie, ora 16:00 pe pagina evenimentului: https://ariapentrusport.ro/binder-lake-triathlon/

Foto organizatori Binder Lake Triathlon

Restricții de circulație duminică, în zona Lacului Binder

În cadrul competitiei vor avea loc probe de natatie, ciclism si alergare, în limitele categoriilor de vârstă 14 – 20 ani, 20 – 30 ani, 30 – 40 ani şi peste 40 ani (feminin şi masculin). Începând cu orele 10:00, se va da startul probei de inot în Lacul Binder, se va pedala pe o distanță de 20 km pe circuit stradal, iar la revenire se vor alerga 5 km in jurul Lacului Binder.

Pentru siguranța cicliștilor, duminică, 10 Septembrie 2023, circulația rutieră va fi închisă pe traseu, între orele 09:30 – 12:30. Va fi afectat tronsonul Strada Țiglari – Strada Lacul lui Binder – Strada Tractorului – Strada Mozaicului – Strada Varului – Calea Șurii Mici – Strada Varului – Strada Mozaicului – Strada Tractorului – Strada Lacul lui Binder – Strada Țiglari. În situația în care cicliștii vor parcurge traseul mai rapid, circulația rutieră va fi redeschisă anticipat intervalelor orare menționate.

Foto Teatrul Radu Stanca din Sibiu

Iubire cu năbădăi la Fabrica de cultură, Avi Avital & Omer Klein la Festivalul Enescu la Sibiu

Actorii teatrului Radu Stanca din Sibiu vă așteaptă duminică la comedia Iubire cu năbădăi, în regia lui Șerban Puiu. Acesta se va juca de la orele 17:00, la Fabrica de Cultură, Sala Lulu. În distribuție: Serenela Mureşan, Mihai Coman, Adrian Neacşu, Codruţa Vasiu, Cristina Blaga-Tomuș, Ioana Cosma, Liviu Vlad. Spectacolul este o adaptare după textul „Don’t dress for dinner” scris de dramaturgul francez Marc Camoletti.

La Sala Thalia, în cadrul Festivalului Enescu la Sibiu, duminică, 10 septembrie, orele 19:00, este programat un nou concert. Îl veți putea asculta pe Avi Avital, primul solist de mandolină nominalizat la premiile Grammy pentru muzică clasică. Alături de el, va interpreta pianistul israelian, Over Klein, al cărui stil este o fuziune de jazz şi muzică tradiţională din Israel şi nordul Africii. Biletele sunt disponibile pe iabilet.ro.

Programul de duminică, La Weinland: sounds and flavours of Sibiu, în Pasajul Scărilor:

• 11 – 18 Atelier cu Logiscool Sibiu (6 – 14 ani)
• 17:30 – 19:00 – Atelier Back to school – Stickers!⁣ cu Teddy / Petreceri pentru copii Sibiu (4 – 13 ani).

Începând cu orele 17:00, degustări de vin, iar de la orele 18:30, nostalgii, îmbrățişări şi dans pe playlistul unicului DJ K-lu.


Vă dorim alegeri inspirate în acest weekend!

Urmărește Sibiu 100% în Google News


Evenimentspot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Încă o lovitură pentru industria păcănelelor. În plus, legea care scoate sălile de jocuri din localități va fi adoptată mai repede

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat că nu are nicio problemă cu "ameninţările din industria păcănelelor" și a anunțat că...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect