17.9 C
Sibiu
vineri, septembrie 22, 2023

Prezentare-surpriză de autoturisme Dacia la Muzeul Astra Sibiu

Cele mai citite

Sibienii pasionați de autoturismele Dacia 1300 și 1310 din anii 1970-1980 vor avea parte de o surpriză, duminică, între orele 10 și 18.

Între 5-10 autoturisme Dacia 1300 și 1310, din perioada anilor ’70-’80, vor fi prezentate, împreună cu propriile povești, adunate de către actualii proprietari ai mașinilor.

banner
banner
banner
banner

Obiecte, printre care și costume de epocă, inclusiv din colecțiile Muzeului Astra, vor întregi mica expoziție, care va fi comunicată publicului de către muzeograful Adrian Alexe. Evenimentul are loc în parcarea din fața Pavilionului Muzeal Multicultural, intrarea principală în Muzeul Astra.

„Cu siguranță celor care au condus și văzut Daciile făcându-și treaba, evenimentul le va trezi amintiri plăcute. Vă mai amintiți de copilăria anilor ’70-’90, în care adulții, în zilele și orele libere, reparându-și Daciile, socializau între ei și adunau copiii curioși în jurul lor, care între două reprize de fotbal printre blocuri se uitau cu admirație la motoare care erau meșterite de către tați și vecini? Dar credem că și celor mult mai tineri le vom stârni curiozitatea.

În fotografia alb-negru, din arhiva muzeului nostru, realizată în anul 1985, în parcarea Muzeului Tehnicii Populare, vedem Dacii 1300, 1310, un autobuz Roman 111 și un autocar Mercedes O302 sau Iran National. Ne vedem după 38 de ani, în același loc”, au transmis reprezentanții Muzeului Astra Sibiu.

SURSĂ FOTO: Facebook/Muzeul Astra

Urmărește Sibiu 100% în Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

FOTO: Egal cu un om în plus: FC Hermannstadt – FCSB 2-2

FC Hermannstadt și FCSB au terminat la egalitate, 2-2, într-o partidă în care sibienii avut un jucător în plus...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect