Connect with us

Zig Zag

Rap-erul Basil Vio, „Un artist trebuie să aibă putere, răbdare, tărie de caracter, o dorință bine definită, un scop clar, voință de fier și nu în ultimul rând talent.”

Raluca Buduşan

Publicat

pe

MG 5102 retus

Basil Vio este un tânăr artist din Cisnădie, aflat la început de drum, dar care promite. După câteva piese lansate cu succes pe internet, a făcut primul videoclip acustic pentru piesa „Urmărește-ți visul”, pe care o cântă alături de Andreea Andrei, o altă tânără artistă sibiancă. Basil Vio are doar 21 de ani și este născut în Cisnădie, la 31 ianuarie 1994. Pasiunea lui pentru muzică a început în 2008, inspirat de trupa Paraziții. Încă de la început a simțit o înclinație pentru muzica rap și pentru că, atunci când ai vise, cea mai bună mișcare este să încerci să ți le îndelpinești, Basil Vio a pornit la drum. În acealași an s-a apucat să scrie versuri, iar în 2010 a pus primele piese pe internet.

Reporter: Povestește-mi cum a fost? Ce pași ai urmat până în clipa de față, când ai primul videoclip al pisei pe care o cânți cu Andreea Andrei.

Basil Vio: În anul 2010, m-am lansat ca și artist independent. Făceam muzică acasă, într-un studio improvizat de mine. Perseverența și pasiunea mea pentru muzică, m-au făcut să progresez și să lansez piese din ce în ce mai bune, apreciate de public. Până în 2014 am făcut muzică underground, dar în acel an am început colaborarea cu Radan Music, pentru un proiect ceva mai comercial.

Rep: Și că veni vorba, vorbește-mi despre proiecte. Care s-au concretizat și ce urmează?

B.V.: Până în momentul de față, am lansat trei mixtape-uri, ce se pot găsi pe Youtube. Cea mai mare realizare, este piesa „Urmărește-ți visul”, pe care o cânt împreună cu Andreea Andrei și pentru care tocmai am filmat un videoclip. Am mai scos pisele „Degeaba te-am iubit”, „Lupul Singuratic”, și „La Americani”.

Rep: Cum a început colaborarea cu casa de producție Radan Music și cum s-a ajuns la colaborarea dintre tine și Andreea?

B.V.: Aurel și Ervyn, producătorii de la Radan Music m-au contactat. Căutau un rapper. Mi-au găsit piesele pe Youtube, apoi au luat legatura cu mine, și asta a fost. Colaborarea cu Andreea a fost ideea lui Aurel, el fiind și producatorul ei. A considerat că ne potrivim pentru o piesă și așa a ieșit „Urmărește-ți visul”.

Rep: Cum a fost la filmarea clipului? Unde ați filmat?

B.V.: Sincer, a fost greu! Am avut emoții, videoclipul trebuia sa iasă bine, nu aveam timp destul, era o atmosfera încărcată. Filmările au avut loc într-un pub din Piața Mică și au durat 14 ore. Țin să mulțumesc conducerii pub-ului pentru locație. Videoclipul poate fi urmărit de pe 19 iunie pe Youtube, pe canalul meu VEVO.

Rep: Care este marele vis?

B.V.: Îmi doresc să ajung un artist bun. Piesele mele să se audă pe toate radiourile, să fiu foarte cunoscut și publicul să îmi cânte piesele. Este în mare, cam tot ce și-ar dori orice artist.

Rep: Pe ce scenă din lumea asta ți-ai dori să ții un concert?

B.V.: Nu m-am gândit așa de departe, prefer ca viața să-mi ofere surprize plăcute în acest sens. În România însă, mi-aș dori să ajung să cânt în Piața Mare din Sibiu, în cadrul evenimentelor importante, cum au fost spre exemplu, Media Music Awards sau Forza Zu.

Rep: Care sunt atuurile pe care trebuie să le aibă un artist pentru a avea succes și care sunt compromisurile pe care trebuie să le facă?

B.V: Trebuie să aibă putere, răbdare multă, tărie de caracter, o dorință bine definită, un scop clar, voință de fier și nu în ultimul rând talent. Este un principiu care ar trebui respectat la artiști. Compromisuri? Păi, în primul rând, cam 80% din timpul liber este alocat muzicii. Pe lângă asta vorbim de studiu intens, multă multă muncă, deschidere la sfaturile primite din echipa celor care te pregătesc, apoi cu pruțin noroc nu ai cum să nu reușești.

Rep: Care sunt satisfacțiile?

B.V.: Aici clar publicul are rolul principal. Reacțiile publicului și felul în care te apalaudă îți aduc primcipalele satisfacții. Când scot o piesă nouă, dacă oamenii zic „Da frate! Ce tare e piesa!” atunci mă simt bine. Asta înseamnă ca mulțumesc ascultătorul. Nu pot să nu recunosc că sunt fericit atunci când, la fiecare concert văd oamenii cum ridică o mână în aer, cum mă susțin și cum îmi fredonează piesele. Nu poți să nu fii fericit când realizezi că le palce muzica pe care o cânți.

Rep: Cu cine ți-ai dori să cânți din artiștii consacrați?

B.V. Îmi place mult JerryCo, mi-ar face plăcere să cânt o piesa cu el. La fel de mult îmi place Puya și mi-aș dori o piesa și cu el. Cabron este și el unul dintre artistii mei preferați. Dacă mă gândesc bine sunt mulți artiști din țară alături de care aș dori să cânt.


Rep: Un mesaj pentru Sibieni și pentru tinerii artiști de astăzi.

B.V.: Mult succes în tot ceea ce faceți, în tot ceea ce vreți să faceți, să deveniți, să fiți puternici și perseverenți, pentru că doar așa puteți fi siguri că sunteți pe drumul cel bun. Le multumesc din suflet celor care mă susțin, mă ascultă și mă încurajează. Pace, numai bine!

Casetă

„Îmi place Vio pentru că este un bun rapper, are un ton al vocii foarte comercial și se integrează foarte bine în această industrie. Piesa am compus-o împreună cu Ervyn în 2014, prin toamnă, însă nu aveam vocile pentru ea. A fost o inspirație așa de moment. Neavând voci atunci, am așteptat, pană ce l-am întâlnit pe Vio, iar de aici a fost ușor. S-au integrat perfect și el și Andreea, fiind combinația perfectă la momentul respectiv. Pe Ervyn l-am cunoscut anul trecut, la un party specific compozitorilor și producătorilor. Mi-a plăcut foarte mult ceea ce compune, avem aceleași idealuri și așa am decis să continuăm împreună munca în Radan Music”, Aurel Corlaciu, producător.

Melodia o puteți asculta AICI

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *