Connect with us

Zig Zag

Prima reacție publică a fostului Principe Nicolae, după retragerea titlului!

Raluca Buduşan

Publicat

pe

92814400 93457200
Bannet continental 29 aprilie

Nicolae, nepotul Regelui Mihai, a avut prima reacție publică, după ce a fost exclus din succesiunea la tron și i s-a retras de către Rege, Poziția de Principe al României. Astfel, Casa Regală a autorizat Biroul de Presă al Majestatii Sale Regelui Mihai I să transmită declarația domnului Nicolae Mihai Medforth Mills, fost Principe al României și al treilea în succesiunea la Coroana României, după Principesa Margareta și Elena, mama sa.

Declarația integrală este următoarea:

„Duminică, 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai I, bunicul meu, a luat decizia de a-mi retrage titlul de Principe al României și locul în Linia de Succesiune la Coroana României. Această decizie, pe care mi-o asum, vine în urma unei perioade în care am reflectat la viitorul țării și Casei noastre, precum și la rolul pe care eu îl pot avea în propășirea lor.
Poziția de Principe al României și prezența în Linia de Succesiune la Coroana României impun un mod de a-mi conduce viața pe care găsesc dificil să îl accept. De aceea, cu multă durere în suflet, consider că decizia Majestății Sale Regelui este binevenită pentru mine. Voi căuta, în viitor, să-mi servesc idealurile și principiile în alt mod.
Le mulțumesc tuturor celor care, în anii cât m-am aflat în mijlocul românilor, mi-au acordat încrederea, sprijinul și speranța lor, și care și-au oferit ajutorul la inițiativele dedicate propășirii României. În noile mele circumstanțe, voi căuta să mă dedic în continuare activităților ecologice, de tineret și caritabile, despre care am învățat atâtea lucruri cât timp m-am aflat în România.

Doresc de asemenea să le mulțumesc autorităților publice centrale și locale pentru deschiderea cu care și-au acordat sprijinul proiectelor comune, și mai ales familiei mele, pentru dragostea și înțelegerea cu care m-au înconjurat aici.

Nădăjduiesc ca Dumnezeu să protejeze și in viitor națiunea și Coroana Română.

Nicolae Mihai de Roumanie Medforth Mills”

Sursa declarației HotNews

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *