Connect with us

Zig Zag

Un norvegian care a vizitat toate cele 198 de țări ale lumii, pune România cap de listă

Raluca Buduşan

Publicat

pe

romania
Bannet continental 29 aprilie

Norvegianul Gunnar Garfors, acum în vârstă de 40 de ani, a vizitat 198 de ţări ale lumii înainte să împlinească 37 de ani. În urma excursiilor sale, întrebat fiind care dintre țări i s-a părut mai frumoasă sau mai interesantă, deși recunoaște că este greu să se decidă, a ajuns totuși la concluzia că 12 dintre țările lumii ar trebui vizitate, cel puțin o dată, în viața unui om. România se află pe primul loc în acest clasament. Poza definitorie pentru tața noastră este făcită chiar în Sibiu, drept dovadă că tânărul călător nu a ratat orașul nostru.

„Transilvania, foarte cunoscută pentru castelele sale, munţii săi şi, desigur, Dracula, vă va ului. Nu uitaţi de petrecerile din capitala ţării, Bucureşti. Iar românii ştiu şi cum să producă o bere grozavă”, a spune Gunnar Garfors.

Clasamentul ţărilor pe care toată lumea trebuie să le viziteze la un moment dat în viaţă, potrivit lui Gunnar Garfors, este continuat de Madagascar, Islanda, Vietnam, Kârgâzstan, Kiribati, Noua Zeelandă, Nicaragua, Sierra Leone, Dominica, Norvegia şi Uruguay.

Gunnar Garfors s-a născut în 1975, în Norvegia, şi locuieşte în prezent în Oslo.

În 2012, Gunnar Garfors a vizitat cinci ţări de pe cinci continente (Asia, Africa, Europa, America de Nord şi America de Sud) într-o singură zi, performanţă pentru care norvegianul a intrat, în 2014, în Cartea Recordurilor Guinness.

În 2013, Gunnar Garfors a încheiat provocarea de a vizita fiecare ţară din lume, fiind cel mai tânăr iubitor de călătorii. Un an mai târziu, el a vizitat 19 ţări într-o singură zi, înregistrând astfel un alt record.

Gunnar Garfors a publicat recent o carte despre experienţa sa de călătorie, intitulată “198: How I Ran Out of Countries”.

Gunnar Garfors este şi preşedinte al International DMB Advancement Group (IDAG), o companie cu operaţiuni în domeniul radioului digital şi al televiziunii pe dispozitive mobile, care are membri pe patru continente. El este şi consultant în probleme de distribuţie pentru Norwegian Broadcasting Corporation (NRK), compania publică de televiziune şi radio din Norvegia.

Garfors scrie şi materiale despre călătorii pentru diferite publicaţii internaţionale şi, adesea, participă la dezbateri şi conferinţe în toată lumea, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul său.

Sursa Mediafax

0c3d6db1 2138 44aa 930b 24bdb38a6d55
norway
vietnam
new zealand
madagascar
kyrgyzstan
uruguay
sierra leone
iceland
dominica
cabo08
kiribati

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *