16 localități din județul Sibiu își trimit copiii să se întreacă la Olimpiada „Meșteșuguri artistice tradiționale”. Concursul va derula faza județeană în perioada 18 – 20 mai, în Muzeul din Dumbrava Sibiului, și le va testa celor 77 de elevi din 26 de unități de învățământ abilitățile.
Olimpiada va avea loc în fiecare zi din acest interval, după cum urmează: între orele 9.30 – 11 – concurs, orele 11 – 13 – deliberare juriu, urmată de premierea câștigătorilor.
La competiția organizată de CNM ASTRA, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, participă copii cu vârsta cuprinsă între șase și 18 ani, viitori creatori de artă populară și cunoscutători ai secretelor meșteșugului artistic tradițional. Potrivit organizatorilor, concursul constă în prezentarea unor produse brute sau semifinite, pe care concurentul le va desăvârși în timpul competiției.
Participanții vor purta, obligatoriu, costum tradițional, reprezentând portul popular specific satului și zonei de rezidență.
Conform agendei Olimpiadei, în prima zi, adică în 18 mai, vor concura, în Sala de Conferințe a Hostelului Diana, participanții de la secțiunile de pictat icoană pe sticlă, pe lemn și pictură naivă.
Joi, 19 mai, se vor „lupta”, în Sala Auditorium a Pavilionului Muzeal Multicultural ASTRA, concurenții înscriși la secțiunile de țesut la război orizontal, împletit ciucuri pe lemn, țesut ciucuri pe chelteu, cusut, brodat, confecționat port popular, dantelă cu suveică, croșetat, confecționat opinci, prelucrare piele/ împletit bice și artă decorativă.
În ultima zi a Olimpiadei, respectiv în 20 mai, vor participa secțiunile de prelucrare artistică a lemnului, pirogravură, sculptură lemn/ bâte ciobănești, mobilier pictat, olărit, modelat lut și confecționat măști. Competițiile se vor desfășura în sala Changes a Pavilionului.