6.3 C
Sibiu
luni, noiembrie 25, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

FOTO: Proiectul „Prim ajutor în școli” a fost lansat la Mediaș

Cele mai citite

Clubul Copiilor din Mediaș a găzduit, marți, conferința de presă prilejuită de lansarea proiectul „Prim ajutor în școli” la nivelul județului.

La Clubul Copiilor din Mediaș se desfășoară deja de la începutul săptămânii, zi de zi, cursurile de prim ajutor pentru profesori, susținute de instructorii Rodica Vîcă și Ana Stanciu.

Cursurile de la Mediaș se vor derula pe parcursul acestei săptămâni, după care instructorii vor ajunge la Cisnădie și Tălmaciu, iar după Sărbătorile Pascale instructorii se vor afla la Dumbrăveni.

40 de cadre didactice au fost deja instruite în a acorda prim ajutor, iar până la finalul proiectului, respectiv 27 noiembrie 2024, un total de 460 de profesori din întreg județul vor fi fi instruiți pentru a interveni în situații precum înecul, stopul cardio-respirator, reacțiile alergice, intoxicațiile, hemoragiile, electrocutarea, crizele de epilepsie, leșinul, mușcăturile de animale, accidentul vascular-cerebral, etc.

Cadrele didactice vor învăța inclusiv manevra Heimlich și cum se face resuscitarea la adulți, copii și sugari.

„Interesul sporit din partea dascălilor și preocuparea pentru siguranța elevilor, ne determină să luăm în considerare o continuare a acestui proiect și anul viitor.

De asemenea, o inițiativă legislativă care să introducă cursurile de prim ajutor în pregătirea profesorilor ar fi binevenită, întrucât fiecare părinte dorește să-și știe copilul în siguranță, inclusiv pe perioada orelor de curs”, a declarat Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu.

„Suntem foarte onorați că putem continua acest proiect atât de drag nouă, care a demarat în vara anului trecut și suntem recunoscători că Doamna Președinte, Daniela Cîmpean, a susținut încă de la început această inițiativă, alături de colegii dânsei, astfel încât, în fiecare unitate de învățământ preuniversitar din județ, să existe cel puțin o persoană care să acorde prim ajutor copiilor noștri.

Ne bucuram mult de parteneriatul cu Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, fără de care acest proiect nu ar fi fost posibil.

Mulțumim domnului inspector școlar Csiki Attila, inspector pe management-zona Mediaș, care ne-a fost azi alături în cadrul conferinței de presă, a spus Raluca Morar, directorul Crucii Roșii Sibiu.

Despre Societatea Națională de Cruce Roșie din Romania- Filiala Sibiu

Filiala Sibiu a Crucii Rosii are o experienta de peste 15 ani in a fi prezenta in toate unitatiile de invatamant gimnazial si liceeal cu programe de educatie de la egal la egal,care presupune instruirea voluntarilor cu urmatoarele module: Preventie consum alcool si droguri, Contraceptie, Prim ajutor premedical, Igiena orala

Odata instruiti, voluntarii Crucii Rosii sustin aceste module in scoliile si liceele din Sibiu iar succesul acestui program, in care voluntarii au varste apropiate de liceeni si elevi, consta tocmai in indepartarea prapastiei dintre generatii iar mesajul are astfel  impact mult mai puternic in randul tinerilor. Pentru modulele de preventie de consum de alcool si droguri dar si pentru modulul de contraceptie, in anul 2011, Filiala Sibiu a Crucii Rosii a editat un Manual pentru Peer- Educatori,  cu sprijinul Consiliului Judetean Sibiu si al Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Sibiu.

Despre programul În Stare de Bine

În Stare de Bine este un program anual de finanțare ce oferă granturi nerambursabile în valoare totală de 1 milion de euro pe an organizațiilor neguvernamentale din România. Programul este implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, cu susținerea financiară a Kaufland România.

Obiectivul programului este creșterea calității vieții locuitorilor din comunitățile rurale și urbane prin sprijinirea inițiativelor care au un impact pozitiv în trei domenii esențiale – cultura, sportul și viața sănătoasă – și care se adresează grupurilor vulnerabile și comunităților din care acestea fac parte.

În acest an, în mod excepțional, criza umanitară din Ucraina a determinat reorientarea parțială a programului către sprijinirea migranților și refugiaților alungați de război din țara vecină.

Pentru mai informații, accesați www.instaredebine.ro.

Despre Kaufland România

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.300 de magazine în 8 țări, 132.000 de angajați și o rețea de 149 de magazine în România. Asumarea responsabilității ecologice și sociale este un aspect esențial al politicii corporative Kaufland. Crezul companiei constă în ideea că lumea poate fi un loc mai bun prin implicarea fiecăruia, de aceea, în 2018, Kaufland a dezvoltat platforma „Implicarea face diferența”, sub umbrela căreia sunt comunicate toate acțiunile de responsabilitate socială. Cea mai mare parte a proiectelor CSR ale companiei sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și urmăresc implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari.

Pentru mai multe detalii vizitați www.kaufland.ro.

Despre Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile

Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) este o organizație neguvernamentală, independentă, înființată în anul 1994, care promovează o societate civilă puternică și sustenabilă, ce contribuie la apărarea valorilor democratice prin sprijinirea actorilor societății civile, mobilizarea de resurse, încurajarea unui mediu favorabil și întărirea cooperării cu celelalte sectoare.

Mai multe detalii sunt disponibile la www.fdsc.ro.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

Rezultate finale oficiale în județ: Călin Georgescu a fost votat de aproape 48.000 de sibieni

Biroul Electoral Județean Sibiu a transmis, luni dimineața, rezultatele finale din turul I al alegerilor prezidențiale."Vă informăm că situația...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect