Continental Automotive Systems a inaugurat un laborator de software în valoare de peste 17.500 euro la Facultatea de Inginerie din Sibiu
·În următorii 3 ani, Continental plănuiește să investească alți 150.000 de euro în echipamente tehnice și laboratoare destinate lucrărilor practice studențești
Continental Automotive Systems Sibiu, subsidiară a corporaţiei Continental, unul dintre furnizorii de top din industria automotive, a investit în renovarea și echiparea unui laborator de software din cadrul Facultății de Inginerie din Sibiu. Valoarea investiției se ridică la peste 17.500 de euro.
Ceremonia de inaugurare a noului laborator a coincis cu semnarea noului contract de colaborare dintre Continental Automotive Systems și Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu. Alături de reprezentanții companiei Continental, la eveniment au fost prezenți: Prof. Univ. Dr. Ing. Ioan Bondrea, rectorul Universității „Lucian Blaga” Sibiu, Prof. Univ. Dr. Ing. Liviu Roșca, decanul Facultății de Inginerie, precum și alți reprezentanți ai facultății.
Continental a dezvoltat un parteneriat de succes cu Universitatea „Lucian Blaga” încă de la venirea companiei în Sibiu, parteneriat ce a presupus echiparea laboratoarelor, organizarea de cursuri de specialitate pentru domeniul automotive, precum și numeroase oportunități oferite studenților în vederea dezvoltării lor profesionale.
“La baza afacerii noastre stau cunoștințele angajaților noștri, de aceea este foarte importantă pentru noi colaborarea cu Universitatea “Lucian Blaga”. Prin această investiție dorim să contribuim la dezvoltarea viitoare a universității, considerată sursa majoră pentru viitoarele angajări. În laboratorele Continental studenții vor avea posibilitatea să lucreze cu echipamente de ultimă oră și să intre în contact cu cele mai noi tehnologii din industria automotive.” a declarat Oswald Kolb, Director General al Continental Automotive Systems Sibiu.
„De mai bine de 6 ani, Continental este partenerul şi colaboratorul principal în procesul educațional și de dezvoltare al Facultăţii de Inginerie din ULBS având ca scop pregătirea şi absorbţia de personal cu înaltă calificare în domeniul tehnic. Este de remarcat implicarea Continental în dezvoltarea conceptului ContiLab. Astfel, 5 săli de laborator şi curs din cadrul facultăţii au fost sau sunt transformate în centre moderne de studiu şi cercetare. Iar această extindere va continua, deoarece suntem determinaţi să găsim noi căi şi mijloace prin care această colaborare de excepţie să continue în beneficiul ambelor părţi.” a declarat Prof. Univ. Dr. Ing. Liviu Rosca, decanul Facultății de Inginerie.
În ceea ce privește colaborarea viitoare dintre cele două instituții, în următorii 3 ani, Continental plănuiește să investească încă 150.000 de euro în echipamente tehnice și laboratoare destinate lucrărilor practice studențești.
Cu o cifră de afaceri preliminară de 32,7 miliarde de euro în 2012, Continental se numără printre cei mai importanţi furnizori pentru industria auto la nivel mondial. Cu produsele sale din domeniul sistemelor de frânare, sistemelor şi componentelor de propulsie şi de rulare, instrumentare, soluţii infotainment, sisteme electronice pentru autovehicule, anvelope şi produse tehnice din elastomeri, Continental îşi aduce contribuţia la siguranţa de rulare şi protecţia climei. În plus, Continental este un partener competent în comunicarea auto interconectată. În prezent, Continental are peste 170.000 de angajaţi în 46 de ţări.
Până la sfârşitul anului 2011, Continental a investit aproape 575 de milioane de euro în activităţile din România. Atât Automotive Group cât şi Rubber Group sunt reprezentate în România. Continental deţine opt unităţi de producţie, trei centre de cercetare şi de dezvoltate în Timişoara, Sibiu, Carei, Nadab, Brasov şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi al unui centru de distribuţie al anvelopelor pentru Europa de Est, în Săcălaz. Continental are în prezent aproximativ 10.500 de angajaţi în România.