17.6 C
Sibiu
marți, aprilie 30, 2024

Iohannis despre excluderea lui Ilieșiu: Niciodată un lider nu poate accepta ca în plină criză să fie atacat pe la spate

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Prim-vicepreședintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat într-o conferință de presă că gestul senatorului Sorin Ilieșiu, care a solicitat demiterea liderului PNL, Crin Antonescu și înlocuirea acestuia cu Călin Popescu Tăriceanu, trebuia „sancționat drastic și de îndată”. 

Publicitate

 „ Nu există un lucru mai rău în perioadă de criză decât să fii atacat din propriile rânduri. (…) Niciodată un lider nu poate accepta ca în plină criză sau în negocieri să fie atacat pe la spate. Așa ceva trebuie sancționat drastic și de îndată.”, a spus Iohannis.

Publicitate

 Iohannis susține că prin solicitarea schimbării liderului partidului, în toiul negocierilor dintre PNL și PSD, senatorul de Sibiu „a greșit profund”.

”Noi nu suntem într-o situație obișnuită în care toată lumea își face treaba, suntem în criză. Nu este o criză mare, nu se compară cu crizele care apar la vecinii noștri. USD și PSD pe de-o parte și PNL pe de altă parte nu se înțeleg asupra remanierii guvernamentale. Suntem în plin proces de negociere, președintele PNL are mandat de negociere, cu propuneri clare discutate în partid.(…) Nu au existat păreri alternative, toată lumea din Biroul Politic a înțeles că cineva din PNL a greșit profund, nu prin faptul că a avut altă părrere, ci pentru că în plină criză și în timpul negocierilor a venit să ceară schimbarea liderului. Așa ceva nu se poate”, a conchis Iohannis. 

Senatorul Sorin Ilieşiu a anunţat joi dimineaţa, într-o a treia scrisoare deschisă trimisă colegilor, că a demisionat din Partidul Naţional Liberal (PNL), după ce preşedintele partidului, Crin Antonescu, a propus excluderea sa.

„Demisionez aşadar, considerând că nu mai există nicio speranţă pentru invalidarea propunerii de excludere a mea din PNL, făcută de domnul preşedinte”, spune Sorin Ilieşiu în scrisoarea deschisă.

Acesta mărturiseşte că nu se aştepta ca 65 din cei 67 membri ai Biroului Politic Naţional al PNL să voteze pentru excluderea sa din partid, la propunerea lui Antonescu. 

 Sorin Ilieșiu a trimis marţi dimineaţa o scrisoare deschisă adresată colegilor din PNL în care propunea organizarea unui Congres extraordinar, ca preşedintele formaţiunii Crin Antonescu „să facă un pas în spate”, iar conducerea partidului să îi fie încredinţată lui Călin Popescu Tăriceanu.

 Mircea Cazan, președinte PNL Sibiu: Nu a fost dat afară pentru exprimarea liberă a opiniei, ci pentru că a făcut acest lucru în timpul unor negocieri

Deputatul Mircea Cazan susține că liderul PNL, Crin Antonescu, are o poziție consolidată în cadrul partidului, în ciuda afirmațiilor senatorului Ilieșiu. 

„ Gravele acuze făcute de domnul senator Sorin Ilieşiu în timpul negocierilor au atras după sine, cum era şi firesc, această sancţiune de excludere. Îmi pare rău pentru această situaţie deloc plăcută pentru PNL şi consider că nu era momentul oportun ca în timpul negocierilor domnul senator să îşi expună poziţia într-o astfel de manieră. Dumnealui nu a fost dat afară pentru exprimarea liberă a opiniei, ci pentru că a făcut acest lucru în timpul unor negocieri, lucru care este inadmisibil.”, spune Mircea Cazan.

Cu toate că nu va mai reprezenta PNL în Parlamentul României, Cazan spune că își dorește ca Sorin Ilieșiu să rămână un prieten al Sibiului.

„Dincolo de hotărârea politică a domnului preşedinte Crin Antonescu de excludere a dlui.Sorin  Ilieşiu din partid, am convingerea că domnul senator va rămâne prietenul nostru, al Sibiului.”

Ion Ariton: „Senatorul dandana”

În urma anunțului demisiei lui Sorin Ilieșiu, senatorul PDL, Ion Ariton,  a transmis o declarație prin care îl cataloghează pe fostul senator USL-ist, prin grila operelor lui Caragiale,  drept „senatorul dandana”.

„În tot acest scandal (din USL – n.r.), o voce s-a auzit ca o dovadă că nimic nu e întâmplător. Vocea era a senatorului naţional-liberal Sorin Ilieşiu, care cerea demisia liderului propriului său partid. Motivul? O presupusă apropiere a lui Crin Antonescu de preşedintele Traian Băsescu. În tot vacarmul certurilor televizate, dandanaua asta mai lipsea.(…) Pe fondul atacurilor furibunde între liderii celor două partide de guvernământ, senatorul Ilieşiu a provocat o nouă dandana în interiorul PNL. Apoi și-a dat demisia din partid. Acum, pentru sibienii care l-au ales, pe lângă pierderea reprezentantului lor liberal, în Parlament, este un prilej bun de meditaţie asupra subiectului. Şi, de ce nu, să recitească modelul său literar din „O scrisoare pierdută”. De altfel, un model valabil în cazul tuturor candidaturilor mai vechi sau viitoare impuse tot de la centru”.

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

FOTO: Amendă colosală pentru șoferul unui TIR care folosea un magnet la tahograf. Bărbatul era beat la volan

Un șofer beat din Ilfov care circula pe Autostrada A1 s-a ales cu o amendă uriașă pentru că folosea...

Locuri de muncă

spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect