19.2 C
Sibiu
marți, august 9, 2022

Amenzi usturătoare pentru sibienii care aruncă deșeuri pe domeniul public

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Chiar dacă Sibiul este pe locul I în țară la gestionarea deșeurilor, Poliția Locală a acordat numeroase amenzi pentru depozitarea deșeurilor și arderea lor în locuri nepermise.

Sibienii care nu respectă curățenia, aruncă ori ard ilegal deșeuri pe domeniul public au parte de amenzi usturătoare: între 10.000 – 70.000 de lei. În urma verificărilor și sesizărilor făcute de cetățeni, Poliția Locală Sibiu a aplicat 37 de amenzi, în sumă de 121.450 lei, pentru depozitarea deșeurilor în locuri nepermise, nerespectarea obligației de a păstra curățenia la locul de depozitare a deșeurilor menajere, depozitarea de gunoaie sau moloz în locuri neautorizate sau nerespectarea obligației de colectare separată a deșeurilor

banner

Zonele în care s-au descoperit cele mai multe nereguli, sunt: str. M. Kogălniceanu, cartierul Vasile Aaron, str. Lungă, str. Ceaikovski, str. Profesor Aurel Popa, str. Grâului și str. Maramureșului.

Cea mai recentă amendă este cea aplicată unui sibian care a aruncat moloz pe zona verde din spatele punctul de transformare de pe strada Ceaikovski. Cetățeanul a fost amendat cu 10.000 de lei și a fost obligat să curețe terenul pe care a aruncat deșeurile, arată comunicatul de presă trimis de Primăria Sibiu.

Cea mai mare amendă din acest an, 50.000 de lei, a fost aplicată unei societăți comerciale care a abandonat deșeuri la platforma de gunoi de pe strada Fabricii.

De asemenea, alți trei sibieni au fost surprinși recent de o cameră de supraveghere în timp ce aruncau mai mulți saci cu moloz pe strada Tractorului. Aceștia au fost identificați și vor fi amendați cu 20.000 de lei.

116 amenzi pentru aruncarea de ambalaje, mucuri de țigară

Pentru aruncarea de ambalaje, mucuri de țigară etc, au fost aplicate 116 sancțiuni, în valoare totală de 13.350 de lei. Iar pentru arderea deșeurilor, polițiștii locali au aplicat anul acesta 6 amenzi.

Un alt exemplu oferit de Primăria Sibiu este că una dintre sancțiuni, în valoare de 10.000 lei, a fost aplicată unei persoane fizice care a incendiat canapele, saltele, fotolii, lemne pe strada Cărămidăriei. Un alt caz a fost înregistrat pe str. Căprioarelor, unde un cetățean a ars deșeuri menajare și vegetale.

Nerespectarea curățeniei se amendează cu sume considerabile: 10.000-20.000 lei pentru persoane fizice și între 50.000-70.000 lei pentru persoane juridice, pentru contravenția de abandonare a deșeurilor sau ardere a acestora.

Sursa: comunicat presă Primăria Sibiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Poliția Locală a întocmit 89 de amenzi șoferilor care au parcat pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități, fără a avea acest drept

Persoanele cu dizabilități din Sibiu au la dispoziție 208 locuri de parcare pe domeniul public al municipiului Sibiu, atât...
spot_img

Știri pe același subiect