9.1 C
Sibiu
marți, martie 5, 2024

Începe TIFF! Anca Sigartău, Alexandru Papadopol și regizorul Alexandru Lustig își dau întâlnire cu sibienii

Cele mai citite

Astăzi începe cea de-a 16-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania de la Sibiu, care promite patru zile pline de filme, cine-concerte, proiecții pentru copii, dar și invitați speciali. Printre artiștii care își vor da întâlnire cu publicul din Sibiu se numără regizorul Alexandru Lustig sau actorii Alexandru Papadopol și Anca Sigartă. Aceștia vor fi prezenți la festival pentru a-și prezenta cele mai noi producții.

Programul TIFF Sibiu debutează vineri, de la ora 21.45, sibienii sunt așteptați în Piața Habermann la proiecția „Metronom”, debutul în regie al lui Alexandru Belc, recent premiat la Cannes. Proiecția va avea loc în prezența a doi actori din distribuție – Marius Boboc și Mihnea Moldoveanu – care vor sta de vorbă cu spectatorii după film. „Metronom” evocă România anilor ‘70 și mecanismele de represiune ale Securității printr-o poveste de iubire între doi adolescenți, marcată de trădare, libertate și iertare.


Întâlnire cu echipele filmelor românești


Sâmbătă, sibienii au ocazia să întâlnească echipele filmelor românești din program. La ora 16, la Cine Gold, va avea loc proiecția documentarului Pentru mine tu ești Ceaușescu, în regia lui Sebastian Mihăilescu, câștigător al secțiunii „What’s Up, Doc?” la TIFF 2022. Proiecția va avea loc în prezența lui Dan Hudici, unul dintre actorii din rolurile principale. De la ora 20.15, tot la Cine Gold, spectatorii sunt așteptați la „Nimic despre dragoste”, noul film regizat de Florin Piersic Jr., o dramă provocatoare despre infidelitățile care distrug prietenii și căsnicii. Florin Piersic Jr va fi prezent la proiecție și va intra în dialog cu publicul la final. Iar la ora 21:45, în Piața Huet (intrare liberă) va fi văzut în premieră „Nunți, botezuri, înmormântări”, noul film semnat de regizorul Alexandru Lustig, cu Șerban Pavlu în rolul principal. La proiecție vor fi prezente, alături de regizor, actrița Anca Sigartău și producătoarea Cristina Dobrițoiu.
Duminică, în ultima zi de festival, de la ora 18.15 la Cine Gold, actorul Alexandru Papadopol va fi prezent la avanpremiera „Balaur”, în regia lui Octav Chelaru. Inspirat dintr-un caz real, filmul spune povestea de dragoste interzisă dintre o profesoară și un elev.

Copiii au programul lor, la TIFF

Copiii vor avea, de asemenea, parte de întâlniri la film, în EducaTIFF. Filmele de weekend, programate la ora 11 la CineGold vor fi urmate de discuții pe baza subiectelor de pe ecran: vineri, multi-premiatul „Loc de joacă / Un Monde” (regia Laura Wandel), distins în 2021 cu Premiul FIPRESCI la Cannes, sâmbătă, „Familia Adevarată / La Vraie Famille” (r. Fabien Gorgeart), povestea emoționantă a unui băiat obligat să renunțe la căminul cald în care a crescut pentru a se întoarce alături de tatăl său biologic, iar duminică „Eu sunt Zlatan/ I Am Zlatan” (regia Jens Sjögren), în care protagonistul se depășește pe sine însuși pentru a deveni un fotbalist de succes.
Proiecțiile TIFF Sibiu din Piața Huet și din cadrul programului EducaTIFF la Cine Gold sunt cu intrare liberă. Accesul la filmele EducaTIFF se face în baza rezervării unui bilet cu valoare zero. Pentru Piața Huet nu e nevoie de rezervare, anunță organizatorii TIFF.
Programul complet al celor patru zile de festival poate fi descoperit pe sibiu.tiff.ro si pe pagina de Facebook a Festivalului. Programul poate suferi modificări în caz de vreme nefavorabilă.
Biletele pentru filme sunt puse în vânzare pe https://tiff.eventbook.ro/

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Indemnizația de șomaj a crescut de la 1 martie. S-au majorat și celelalte stimulente pentru ocuparea forței de muncă

Baza de calcul a indemnizaţiei de şomaj şi a altor măsuri de stimulare a ocupării forţei de muncă oferite...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect