19.1 C
Sibiu
luni, mai 29, 2023

Câte amenzi a dat Poliția Locală pentru parcare ilegală, într-o săptămână? Prea puține

Cele mai citite

Primăria Municipiului Sibiu anunță că Poliția Locală Sibiu a amendat un număr de 28 de șoferi, în ultima săptămână, pentru că au parcat pe trecerea de pietoni. Asta înseamnă 4 amenzi pe zi.

Probabil că pentru unii sunt multe amenzi, patru pe zi, pentru parcare pe treceri de pietoni sau în apropierea acestor treceri, într-un oraș ca Sibiul. Din punctul nostru de vedere sunt puține, având în vedere numărul mare de mașini care sunt parcate în aceste zone, în oraș.
Poliția Locală spune că a depistat și sancționat 28 de șoferi care au parcat autovehiculele pe trecerile de pietoni sau la mai puțin de 25 de metri de aceste marcaje, în perioada 26 aprilie – 4 mai. Pentru 7 autovehicule s-a dispus și măsura complementară de ridicare, cel mai probabil pentru că blocau vizibilitatea iar șoferii nu se aflau în apropiere de vehicul.
Din păcate, chiar dacă amenzile aplicate și ridicările de vehicule i-au determinat pe sibieni, mai rar pe turiști, să nu mai parcheze atât de frecvent în zone nepermise și mai ales în zona trecerilor de pietoni, mașinile care împiedică accesul pietonilor pe trecere sunt frecvente însă faptul că nu-i amendează nimeni îi determină să repete gestul.
În primul trimestru al acestui an, datele arată că Poliția Locală Sibiu a dat 2.854 de amenzi pentru contravenții rutiere, în valoare totală de 659.245 lei (adică 32 de amenzi pe zi). Dintre acestea, 1.407 amenzi au fost date pentru parcări neregulamentare pe trotuar, 479 amenzi pentru nerespectarea de către șoferi a semnificaţiei indicatorului “Oprirea interzisă” și 151 de amenzi pentru oprirea neregulamentară la mai puţin de 25 de metri de intersecție. Au fost ridicate 836 de vehicule parcate ilegal.

  1. Totusi multe treceri de pietoni sunt obturate de marcajele legale de parcare, care nu respecta distanta de 25 de metri. Asteptam niste accidente pe tema asta ca sa se remedieze?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Modificarea kilometrajului unei mașini, interzisă prin lege de astăzi

Începând de astăzi, 29 mai 2023, modificarea kilometrajului unei mașini va fi interzisă prin lege.O nouă lege, prin care...
spot_img

Știri pe același subiect