24.1 C
Sibiu
sâmbătă, iulie 2, 2022

Centru „Şcoală după şcoală” la biserica de pe Mihai Viteazul

Cele mai citite
banner continental
banner continental
banner continental

La biserica de pe bulevardul Mihai Viteazu a fost deschis la începutul acestei săptămâni centrul Şcoală după şcoală. Astfel, profesori voluntari îi ajută pe micuţii ai căror părinţi nu au posibilităţi materiale să îşi facă temele şi îi îndrumă în activităţi extraşcolare. În plus, copiii din centru primesc gratuit rechizite şi masa la cantina socială a bisericii. 

banner FITS
banner FITS
banner FITS
banner continental

 

 “Este o lucrare pe care Biserica o încurajează şi dorim să fie împlinită cu multă atenţie. Copilaşii care vin aici vor fi ajutaţi nu doar la teme, dar şi în alte aspecte din viaţa lor de toate zilele. Dacă Biserica va contribui cu bunuri intelectuale, pedagogice şi spirituale, lucrarea va putea fi continuată şi cu sprijin material, în privinţa achiziţionării de cărţi şi bunuri, atât de necesare pentru ca cei mici să meargă la şcoala. Biserica are un proiect de a-i chema pe copii şi de a-i urmări pe cei care sunt în pericol de abandona şcoala. Trebuie să-i ajutăm să meargă la şcoală şi să-i ajutăm ca rezultatele lor să fie cele dorite de toată lumea”, a spus IPS Laurenţiu Streza, prezent la inaugurarea centrului. 

Copiii vor beneficia la Centrul “Şcoală după Şcoală” şi de ore gratuite de limbi străine, de muzică şi de religie, toate materialele necesare fiind susţinute financiar de parohiile arondate bisericii sibiene. De asemenea, un medic pediatru va oferi consultaţii medicale periodice.

La biserica de pe bulevardul Mihai Viteazul funcţionează de câţiva ani mai multe instituţii de asistenţă socială, prin care persoanele cu nevoi din cartierele învecinate primesc ajutor. “Am gândit acum şi acest centru de zi, iar printr-un efort deosebit le oferim şi copiilor o masă. Avem un cabinet medical, unde medici de specialitate vin şi oferă consultaţii gratuite, avem şi un cabinet juridic, în special pentru pensionari”, spune pr. Achim Băcilă de la Biserica de pe Mihai Viteazul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Dans aerian și muzică simfonică, la final de FITS, în Piața Mare

FITS se apropie cu pași repezi spre finalul ediției 2022. Evenimentul va aduce în ultima seară un spectacol inedit....
spot_img

Știri pe același subiect