19.1 C
Sibiu
luni, mai 29, 2023

Chestionar Sibiu 100%: Fumatul e în top

Cele mai citite

îngrijoraţi poate prea mult de consumul de etnobotanice sau droguri ilegale, părinţii, profesorii şi reprezentanţi ai societăţii civile uită uneori că cel mai uzitat drog în rândul liceenilor e totuşi nicotina. 32,6% dintre liceeni claselor a XI-a intervievaţi de Sibiu 100% au fumat cel puţin o singură dată. Tutunul este văzut şi ca unul dintre cele mai accesibile droguri pentru tinerii sibieni – care au declarat în proporţie de 82,1% că le este foarte uşor să facă rost de ţigări. Nicotina este urmată în topul preferinţelor de alcool, iarbă(marijuana) în timp ce etnobotanicele se clasează pe un ruşinos loc patru.

banner

Nicotina este componenta de bază a plantei de tutun dar în ţigări se găsesc peste 4000 de substanţe chimice. Dependenţa de nicotină este una dintre cele mai grave probleme ale societăţii secolului XXI, anual în Europa peste 1 000 000 de persoane mor din cauza fumatului. Fumătorii din România reprezintă 30% din populaţia activă, jumătate dintre aceştia ajungând dependenţi de nicotină înaintea vârstei de 20 ani.

Sondajul Sibiu 100% a aflat opinia liceenilor sibieni în legătură cu mai multe subiecte de actualitate din viaţa lor. Chestionarul a fost aplicat în luna iunie 2011 în 16 licee din municipiul Sibiu la acesta participând un număr de 309 elevi ai claselor a XI-a. Nivelul de încredere al cercetării este de 95% iar eroarea maximă admisă ± 5%. (A.I.C)

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articolul precedentMocăniţa rocks!
Articolul următorNoutăţi din Bârghiş
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Maratonul Internațional Sibiu a scos la iveală Ce ne leagă!?

Ce ne leagă!?, sloganul sub care s-a desfășurat anul acesta Maratonul Internațional Sibiu (MIS), este extrem de potrivit pentru...
spot_img

Știri pe același subiect