Conflict între PNL și PSD Sibiu, pe tema distribuirii banilor către comune, pentru reparațiile drumurilor

Consilierii județeni sibieni ai PSD acuză PNL Sibiu de discriminare în privința alocărilor bugetare pentru reparații și întrețineri de drumuri în localitățile din județul Sibiu. În replică, reprezentanții PNL Sibiu spun că banii au fost distribuiți după consultarea primăriilor indiferent de culoarea politică.

Ședința Consiliului Județean din această săptămână a fost marcată de tensiuni politice, deoarece PSD nu s-a prezentat la ședință, pentru a atrage atenția asupra faptului că una dintre hotărârile înaintate pentru vot, înscrisă pe ordinea de zi suplimentară, este dedicată aprobării repartizării pe unități administrativ teritoriale a sumei defalcate din TVA și are ca scop finanţarea cheltuielilor privind drumurile judeţene şi comunale pe anul 2022. PSD a transmis că proiectul este „o măsură abuzivă, netemeinică şi în detrimentul tuturor UAT-urilor din judeţ, care nu beneficiază decât discreţionar de efectuarea unor lucrări pentru întreţinerea şi repararea drumurilor judeţene şi comunale”. „Consilierii judeţeni ai PSD Sibiu au boicotat şedinţa ordinară de consiliu judeţean de joi, 25 august, prin neprezentare, în semn de protest faţă de comportamentul abuziv şi discriminatoriu de care dă dovadă preşedinta Daniela Cîmpean raportat la UAT-urile administrate de primarii PSD”, au anunțat social democrații sibieni.

În replică, PNL Sibiu, prin vicepreședintele CJ Marcel Constantin Luca, a transmis că repartizarea banilor respectă legea, respingând acuzațiile aduse de PSD.

Marcel Luca a declarat pentru Agerpres că „repartizarea sumelor destinate finanţării cheltuielilor privind drumurile judeţene şi comunale în bugetul local al Judeţului Sibiu s-a realizat în conformitate cu prevederile art.29 alin.(1) lit. c) din Ordonanţa Guvernului nr. 19/2022, în prealabil fiind consultate cele 44 de unităţi administrativ teritoriale pe raza cărora există drumuri comunale”.

Luca mai spune că au fost consultate toate cele 44 de localități care au drumuri comunale și a primit răspuns de la 41 de UAT-uri. „Dintre acestea 33 de unităţi administrativ-teritoriale şi-au exprimat acordul cu privire la alocarea sumelor aferente în bugetul Judeţului Sibiu. Vă asigurăm că sumele destinate reparaţiilor şi întreţinerii celor 956 de kilometri de drumuri judeţene sunt folosite doar în scopul pentru care au fost alocate, pe criterii care au la bază nevoile şi interesele tuturor unităţilor administrativ-teritoriale, ale cetăţenilor din Judeţul Sibiu, şi nu numai”, a mai spus vicepreședintele CJ Sibiu.

PSD nu are o prezență prea mare în Consiliul Județean Sibiu, cel puțin nu una care să împiedice desfășurarea ședințelor CJ Sibiu. Sunt cinci sociali-democrați care reprezintă partidul în forul legislativ județean, un număr egal cu cel al FDGR, cu unul mai mult decât USR, însă mult sub cei 18 consilieri ai PNL, care formează o majoritate simplă la fiecare ședință, lucru care permite votul oricărui proiect de hotărâre, indiferent de poziția opoziției.

PNL și PSD sunt în permanent conflict în județul Sibiu, chiar dacă cele două partide guvernează împreună la nivel național. Cea mai recentă dispută a fost cea pe tema noului spital județean, în urma acuzațiilor aduse de Bogdan Trif, președintele PSD Sibiu, referitoare la imposibilitatea finanțării construcției spitalului. Ulterior, Daniela Cîmpean a dat asigurări că spitalul va dispune de finanțare și va fi construit.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știri pe același subiect