13.1 C
Sibiu
luni, septembrie 26, 2022

Festival Beethoven la Sala Thalia. Invitat – maestrul Liviu Prunaru

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Filarmonica de Stat Sibiu a programat pentru joi 2 decembrie un concert simfonic deosebit dedicat Zilei Naţionale a României. Evenimentul este un concert-festival ce îl va avea protagonist pe unul dintre cei mai apreciaţi violonişti români contemporani: Liviu Prunaru. Programul serii va conţine două lucrări celebre: Concertul pentru vioară şi orchestră în Re major op.61 şi Simfonia VII în La major op.92, ambele semnate de LUDWIG VAN BEETHOVEN.

banner

Liviu Prunaru a absolvit Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti, la clasa prof. Cornelia Bronzetti. Talent precoce, este laureat, încă de pe băncile şcolii, al unor importante concursuri de interpretare, printre care concursul „Jaroslav Kocian” din Cehoslovacia. în 1990, în urma invitaţiei lui Alberto Lysy, îşi continuă studiile la renumita Academie „Menuhin” din Gstaad (Elveţia), unde se perfecţionează sub îndrumarea unor mari violonişti ca Yehudi Menuhin, Igor Oistrah, Ruggiero Ricci, Pierre Amoyal. A obţinut numeroase premii şi distincţii la cele mai prestigioase concursuri şi competiţii internaţionale de vioară. în 1999 îşi face debutul la Lincoln Center’s Tully Hall din New York cu Julliard Symphony Orchestra. Se perfecţionează la Juilliard School, New York, cu profesoara Dorothy DeLay şi cu renumitul violonist Itzakh Perlman.
Violonistul român a cântat ca solist cu orchestre importante, a participat la festivalurile „Menuhin”, „Enescu”, de la Bruxelles, Buenos Aires, Evian, Atena, Salzburg. Susţine şi recitaluri de muzică de cameră, având multiple înregistrări cu ansamblul „Camerata Lysy”. Printre alte înregistrări ale sale se numără cele trei concerte pentru vioară de Saint-Saëns, sub bagheta lui Lawrence Foster, la pupitrul renumitului Ensemble Orchestral de Paris şi cele patru CD-uri cu integrala sonatelor pentru vioară de Beethoven, alături de pianista Dana Protopopescu (Editura Casa Radio Bucureşti).
Liviu Prunaru este, în prezent, concert maestru al prestigioasei orchestre Concertgebouw din Amsterdam şi profesor de vioară la Academia „Menuhin” din Gstaad (Elveţia). Cântă pe o vioară „Guarneri” din 1676, care a aparţinut virtuozului Jan Kubelik, împrumutată prin bunăvoinţa prof. M.Müller.
La acest eveniment orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu va fi condusă de dirijorul Theo Wolters din Olanda. Biletele pentru acest concert se pot procura de la sediul Filarmonicii de Stat Sibiu (Sala Thalia), în fiecare zi între orele 12-16. Preţul unui bilet este de 12 lei, elevii, studenţii şi pensionarii beneficiind de o reducere de 50%.

 

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
- Produs în Sibiu- campaniespot_img
Ultimele știri

Ministrul Muncii: Contextul economic și social impun o măsură de majorare a salariului minim

Contextul economic şi social impun o măsură de majorare a salariului minim, pentru că în România nu se poate...
spot_img

Știri pe același subiect