7.8 C
Sibiu
miercuri, aprilie 17, 2024

FOTO: Premieră în Sibiu. Cum vor fi toaletați arborii de pe o stradă

Cele mai citite

Pe strada Oțelarilor din cartierul Lazaret se va interveni de luni, 25 martie, cu toaletări care să controleze creșterea rădăcinilor și coroanei celor 40 de arbori situați pe aliniamentul acestei artere.

Acțiunea este necesară pentru a menține arborii la o anumită dimensiune și distanță față de rețelele de utilități aeriene și față de fronturile caselor și pentru a evita extinderea rădăcinilor care pot provoca daune imobilelor, trotuarelor și carosabilului.

Pentru că peisajul format de acești arbori este unul plăcut și pentru a nu recurge la recoltarea celor care provoacă deja daune, așa cum au reclamat și cetățenii care locuiesc aici, se va utiliza o tehnică mai deosebită în toaletarea acestora, numită în termeni de specialitate “pollarding”.

„Acest tip de toaletare presupune o intervenție mai accentuată în coroana arborelui, cu tăieri specifice care vor da o anumită formă acesteia – în cazul de față se va adopta o formă dreptunghiulară.

Pentru a realiza această formă geometrică, pe coroana arborilor se va monta un cadru confecționat din bambus, cu rol de șablon, care va ghida formarea coroanei în următorii ani.

Dat fiind faptul că este o tehnică utilizată în premieră în Sibiu, pentru execuția acestor operațiuni a fost contractată Asociația Română de Arboricultură.

După toaletare și fixarea cadrului, noua formă a coroanei va rezulta în 2-3 ani. Serviciul Parcuri va continua să îi întrețină pentru a ajunge la forma dorită.

Astfel, arborii vor putea rămâne în continuare în teren și vor da acestei străzi un aspect inedit și plăcut”, au transmis reprezentanții municipalității sibiene.

Urmărește Sibiu 100% în Google News 

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Contoare digitale de apă pe 14 străzi din Mediaș

De miercuri, 17 aprilie, vor fi montate contoare digitale de branșament pe un număr de 14 străzi din Mediaș.Lucrările...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect