2.9 C
Sibiu
duminică, decembrie 3, 2023

Grădinița 36 din Sibiu va fi modernizată și eficientizată energetic

Cele mai citite

Grădinița 36 de pe strada Constructorilor va fi modernizată prin eficientizare energetică.

Primăria Sibiu a depus acest proiect pentru obținerea finanțării europene nerambursabile, valoarea estimată a investiției fiind de 6,24 de milioane de lei.

Potrivit proiectului se are în vedere instalarea unui sistem alternativ de producere a energiei electrice, prin panouri solare fotovoltaice, care vor produce energia necesară sistemului de iluminat al clădirii, precum și pentru ventilație și consum auxiliar al centralei termice.

De asemenea, va fi realizat și un sistem de ventilație cu unități individuale montate în fiecare sală, cu recuperator de căldură și umiditate

Proiectul prevede și reabilitarea instalației de producere și distribuție a căldurii prin dotarea cu pompe de caldură aer-apă, ce vor produce energie termică pentru încălzire și apă caldă.

Atunci când temperatura exterioară nu va permite funcționarea pompelor de căldură, energia termică va fi asigurată prin cazane murale în condensație.

Pentru reducerea risipei de apă caldă se vor monta robineți cu senzori și temporizare și se va realiza și un sistem de recirculare a apei calde. Astfel, risipa se va reduce cu aproximativ 70%.

Tot în proiect sunt incluse consolidarea acoperișului și înlocuirea învelitorii din țiglă, modernizarea tâmplăriei clădirii și izolarea termică a acesteia, înlocuirea sistemului de iluminat cu unul eficient energetic, conectat la un sistem inteligent de comandă și control și refacerea finisajelor interioare, repararea trotuarelor și realizarea unei rampe pentru persoane cu dizabilități.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

spot_img
spot_img
Ultimele știri

România și-a aflat adversarele de la EURO 2024. Cum vi se pare grupa Naționalei?

Sâmbătă seara a avut loc, la Hamburg, tragerea la sorți a a grupelor EURO 2024. România va face din...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect