17.4 C
Sibiu
luni, martie 20, 2023

Mai bine ca media pe ţară, dar sub cea europeană. La păduri

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Defrişările din ultimii 30 de ani nu îşi fac efectele atât de pregnant şi distrugător în judeţul Sibiu.

Potrivit unei statistici publicate, zilele trecute, de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, județul Sibiu are suprafața acoperită de păduri în proporție de 36.7%, care este peste media națională de 27.7% și doar un pic sub media europeană de 39%. Datele au fost făcute publice de secretarul de stat în minister, Fulop Lorand. Totuşi, în anii care vin trebuie făcute eforturi pentru ca nivelul procentelor să crească pentru judeţul Sibiu. Iar cea mai bună oportunitate este Campania Naţională de împăduriri 2022 – 2026. Secretarul de stat a participat, recent, la Sibiu, la întâlnirea de lucru cu potențialii beneficiari din județul Sibiu ai Campaniei Naționale de Împăduriri 2022-2026. Această Campanie este gândită de Ministerul Mediului – România și își propune să promoveze oportunitățile de finanțare a acțiunii de reîmpădurire concepută prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Întâlnirea a constituit un bun prilej pentru a trece în revistă, alături de colegii de la Garda Forestieră Brașov, apelurile lansate prin PNRR, precum și de a răspunde la întrebările apărute cu ocazia pregătirii proiectelor și clarificarea unor aspecte din Ghidurile apelurilor lansate.

banner

Lansată în luna noiembrie a anului 2022, prin măsura din PNRR – Investiții în noi suprafețe ocupate de păduri inclusiv în păduri urbane și reîmpăduriri – sunt eligibile activități de creare de noi suprafețe împădurite, refacerea potențialului forestier prin împădurirea suprafețelor afectate, precum și dezvoltare de specii de arbori și ecotipuri adecvate pentru condițiile climatice.

În cadrul Campaniei de Împădurire s-au organizat până acum 11 întâlniri în 10 județe, cu participarea a aprox. 1000 de potențiali beneficiari.

Urmărește Sibiu 100% în Google News 

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Am dat startul primăverii prin a fi M.A.I. aproape de copilașii din Cisnădie

Prima Campanie de Informare Interactiv-Distractivă "Ziua Serviciilor de Urgență" din anul 2023 a avut astăzi loc la Cisnădie, pentru...
spot_img

Știri pe același subiect