17.4 C
Sibiu
luni, martie 20, 2023

Preşedintele CJ promovează Portal Medical Sibiu în Italia

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Politicile de coeziune și provocările sistemelor regionale de sănătate au fost zilele acestea dezbătute la Trieste, la inițiativa ProMIS – rețea ce înglobează regiuni, provincii autonome, Ministerul Sănătății și Agenția Națională pentru Servicii Regionale de Sănătate din Italia. La eveniment a fost invitată Daniela Cîmpean, preşedintele Consiliului Județean Sibiu.

„Am acceptat invitația de a vorbi, în cadrul acestui eveniment amplu, despre Spațiul european al datelor privind sănătatea #EHDS în calitate de raportor pentru Avizul din partea Comitetului European al Regiunilor și am avut ocazia de a prezenta și modelul local din județul Sibiu în ceea ce privește implementarea platformei #PortalMedical. Un dialog excelent între actorii direct interesati de provocatorul domeniu al sănătății și care confirmă nevoia, dar și beneficiile fundamentării politicilor publice prin consultarea acestora”, a declarat Daniela Cîmpean, Președintele Consiliului Județean Sibiu.

Spațiul comun al datelor privind sănătatea a fost extins de la Sibiu la nivelul întregii Uniuni Europene

banner

În calitate de președinte al CJ Sibiu, Daniela Cîmpean a fost numită în anul 2020 membră în Comitetul European al Regiunilor (CoR), instituție care este vocea regiunilor și orașelor în Uniunea Europeană. Membrii CoR formulează opinii (avize) cu privire la acte legislative care au impact asupra regiunilor și orașelor din UE, cum este şi spaţiul european al datelor din sănătate. Portal Medical este o platformă digitală care oferă locuitorilor județului Sibiu acces la propriile date medicale, putând fi utilizată și de medici, care au la dispoziție întreg dosarul medical al pacientului, fapt ce ușurează diagnosticarea și prescrierea de tratamente. În acest moment, Portal Medical Sibiu stochează în deplină siguranță datele medicale a peste 6.000 de pacienți, iar 90 de medici le utilizează în interesul pacienților înscriși în platformă din Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu, Spitalul Clinic de Psihiatrie „Gheorghe Preda” Sibiu, Spitalul Municipal Mediaș, Spitalul Orășenesc Cisnădie, Spitalul Orășenesc Agnita, Spitalul de Pediatrie Sibiu, Clinica „Polisano”, Clinica „Misan Med” și Clinica „Diamed”. În urma parteneriatelor pe care Consiliul Județean Sibiu le-a încheiat cu reprezentanții spitalelor și clinicilor private din proiect, prin Portal Medical pacienții au posibilitatea de a împărtăși datele lor medicale cu medicii curanți în vederea celor mai bune diagnostice și tratamente.

Urmărește Sibiu 100% în Google News 

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Am dat startul primăverii prin a fi M.A.I. aproape de copilașii din Cisnădie

Prima Campanie de Informare Interactiv-Distractivă "Ziua Serviciilor de Urgență" din anul 2023 a avut astăzi loc la Cisnădie, pentru...
spot_img

Știri pe același subiect