24.1 C
Sibiu
sâmbătă, iulie 2, 2022

Iohannis şi Cindrea au jucat rolul de lideri de regiune

Cele mai citite
banner continental
banner continental
banner continental

Sibiul a fost, astăzi, gazda regiunii Centru. Ioan Cindrea, preşedintele Consiliului Judeţean, primarul Klaus Iohannis şi prefectul Ovidiu Sitterli au avut ocazia să înţeleagă ce ar putea să însemne Sibiu capitală de regiune. O repetiţie foarte bună în perspectiva viitoarei regionalizări, mai ales că Ioan Cindrea şi Klaus Iohannis ţintesc ca Sibiul să devină capitală regională.

banner FITS
banner FITS
banner FITS
banner continental

 

Centrul pentru restaurare din Complexul Naţional Muizeal ASTRA a găzduit şedinţa trimestrială a Consiliului pentru Dezvoltare Regională al Agenţiei de Dezvoltare Regională Centru. Practic, şefii judeţului împreună cu reprezentanţii celorlalte judeţe care formează ADR Centru au analizat modul în care au fost atraşi banii europeni în regiune şi au trasat liniile de dezvoltarea pentru direcţia 2014 – 2020. Totodată, a fost aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli pentru 2013 – 2015 al ADR Centru. Un moment important atât pentru Ioan Cindrea, cât şi pentru primarul Klaus Iohannis de a demonstra că Sibiul merită să fie capitală de regiune în viitor. 

La şedinţă au participat preşedinţii celor şase Consilii Judeţene din Regiunea Centru, respectiv Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu, precum şi primarii nominalizaţi ca reprezentanţi ai municipiilor, ai oraşelor şi comunelor din fiecare judeţ. 

Unul dintre cele mai importante subiecte pe ordinea de zi a fost preluarea de la Ministerul Economiei a proiectelor care nu sunt finalizate sau care au probleme cu finanţarea europeană din regiunea Centru. Prin preluarea acestor proiecte, preşedintele ADR Centru, Tamas Sandor, spune că se va reduce timpul de implementare, astfel că cei care vor avea cel mai mult de câştigat sunt oamenii din regiunea Centru, care ar beneficia în final de o infrastructură mai bună şi locuri de muncă mai numeroase.

La rândul său, Siminon Creţu a declarat înaintea şedinţei: „Vom încerca, noi toți prezenți la această întâlnire de lucru, să stabilim un cadru de referință care să ne susțină în pregătirea dezvoltării unitare a regiunii, să avem o abordare realistă ca direcții de dezvoltare regională pe viitor și, în același timp, încercăm pe cât posibil să prevenim eventuale probleme“. Acesta spune că regiunea Centru a reuşit să absoarbă 36,5 la sută din fondurile europene disponibile.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Dans aerian și muzică simfonică, la final de FITS, în Piața Mare

FITS se apropie cu pași repezi spre finalul ediției 2022. Evenimentul va aduce în ultima seară un spectacol inedit....
spot_img

Știri pe același subiect