21.2 C
Sibiu
marți, august 9, 2022

Medic arestat preventiv după ce ar fi luat mită pentru a elibera certificate de handicap

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Medicul Adrian Ienea este acuzat că s-ar fi ales cu sume consistente, de ordinul zecilor de mii de euro, de la aproximativ 200 de persoane, în schimbul eliberării de certificate de handicap.

banner

Adrian Ienea s-a mutat de un an de la Braşov la Sibiu şi era medic primar expert în cadrul casei Judeţene de Pensii. Anchetatorii spun că acesta ar fi luat între 50 şi 300 de euro de la fiecare persoană pentru a elibera documentele care atestau gradul de handicap şi cu ajutorul cărora se putea apoi obţine indemnizaţia de persoană cu handicap.

Prejudiciul este estimat la câteva zeci de mii de euro, doar pentro o lună de zile, iar anchetatorii au găsit la percheziţii, în cele două case ale medicului, lei, euro, dolari americani, dolari canadieni şi lire sterline.

La flagrant, făcut cu ajutorul aparaturii de supraveghere montată în birou, acesta a fost prins primind de la două persoane, în total, 650 de lei.

„Se fac cercetări pentru infracţiunea de luare de mită care este pedepsită cu închisoare de la 3 la 12 ani. Inculpatul a fost reţinut. S-a pus în mişcare acţiunea penală împotriva lui. Nu s-a luat măsura arestării preventive de către magistraţii de la Tribunalul Sibiu. Am atacat cu recurs, drept urmare magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia au dispus arestarea rpeventivă pentru 29 de zile din 7 martie până la 6 aprilie 2013”, spune Adriana Şandru, prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Ateliere de prelucrare a lemnului, în Muzeul ASTRA

Muzeul ASTRA organzează în perioada 9-12 august, între orele 10-13, 14-18, evenimentul "Copac.Lemn. Animă ASTRA!". Acesta va avea loc...
spot_img

Știri pe același subiect