13.2 C
Sibiu
sâmbătă, aprilie 13, 2024

Lucrări pentru o nouă legătură între Calea Cisnădiei și Calea Dumbrăvii. Și strada Atena intră în modernizare

Cele mai citite

Primăria Sibiu a contractat lucrările pentru crearea unui drum de legătură între strada Intrarea Arieșului și Calea Dumbrăvii, precum și cele pentru modernizarea străzii Atena, din cartierul Tineretului.

Crearea drumului de legătură între Calea Cisnădiei și Calea Dumbrăvii de pe strada Intrarea Arieșului va însemna o investiție de 2,97 de milioane de lei.

Aceasta va include amenajarea carosabilului, a trotuarului și pistelor pentru biciclete, crearea iluminatului public eco-eficient, cu tehnologie LED, conectat la telegestiune, precum și amplasarea tubulaturii subterane pentru coborârea în subteran a cablurilor aeriene de telecomunicații.

Primele 3 luni vor fi rezervate elaborării proiectului tehnic, iar în următoarele 6 se vor realiza lucrările propriu-zise.

Modernizarea străzii Atena din cartierul Tineretului va presupune amenajarea acestei străzi de pământ prin amenajarea carosabilului, a trotuarelor și spațiilor verzi, a rețelelor de apă, canalizare pluvială și menajeră, a tubulaturii subterane pentru coborârea cablurilor de telecomunicații și a rețelei de iluminat public.

În cadrul acestui contract se va amenaja și intersecția străzii Atena cu străzile Tomis și Londra.

De asemenea, este inclusă construcția unui podeț care va asigura continuitatea scurgerii apelor pluviale către pârâul Rossbach.

Contractul de lucrări are o valoare de 1,56 milioane lei și o durată de 7 luni.

“Noua legătură între Calea Cisnădiei și Calea Dumbrăvii va ajuta la fluidizarea traficului între cele două artere aglomerate.

Mai mult, în contextul proiectului de construcție a Campusului pentru învățământul dual pe un teren al fostei autobaze Tursib, acest drum va asigura o infrastructură absolut necesară pentru dezvoltarea urbanistică a zonei.

Pe lângă aceasta, am contract și modernizarea străzii Atena, care va avea impact local, în cartierul Tineretului, una dintre zonele de dezvoltare ale orașului.

Continuăm astfel să dezvoltăm infrastructura de drumuri pentru a permite dezvoltarea urbanistică, dar și pentru a crește calitatea locuirii”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

FOTO: Arhivă

Urmărește Sibiu 100% în Google News 

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Bogdan Armenciu, șahistul care antrenează mințile celor mici

Chiar și în era tehnologiei și a diverselor forme de divertisment, șahul rămâne unul dintre cele mai vechi și...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect